7. 5. 2021

Rada RTVS sa k zmluvám s Elektronikou vyjadrí na mimoriadnom rokovaní

Rada RTVS sa k zmluvám s Elektronikou vyjadrí

 na mimoriadnom rokovaní

 Rada RTVS sa podozreniami okolo zmluvy medzi verejnoprávnym vysielateľom a spoločnosťou Elektronika bude zaoberať už v pondelok (10. 5.) o 15.00 h na mimoriadnom rokovaní. Oznámil to predseda rady Igor Gallo, ktorý reaguje aj na žiadosť Výboru Národnej rady (NR) SR pre kultúru a médiá.
Upozornil, že záležitosťou sa mala rada zaoberať z vlastnej iniciatívy na riadnom zasadnutí vo štvrtok 13. mája. "Všeobecne známe okolnosti ma však donútili konať čo najskôr, aby ani verejnoprávny vysielateľ, ani rada ako odborný orgán dohľadu neboli zbytočne súčasťou nejakého politického boja," uviedol Gallo.
Výbor žiada od Rady preveriť zmluvné vzťahy RTVS so spoločnosťou Elektronika v súvislosti s návrhom na odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) z funkcie. Opozičný Smer-SD, ktorý mimoriadnu schôdzu o odvolávaní Kolíkovej inicioval, upozorňuje na obchody spoločnosti Elektronika, v ktorej Kolíková figurovala a má byť s ňou naďalej personálne prepojená. Líder Smeru-SD Robert Fico mieni, že pri kontraktoch Elektroniky s RTVS či s Divadlom Nová scéna ide o konflikt záujmov.
Parlament má o vyslovení nedôvery Kolíkovej rokovať v pondelok (10. 5.).

Copyright © TASR 2021