6. 5. 2021

Téma a hostky diskusnej relácie Silná zostava

Téma a hostky diskusnej relácie 
Silná zostava


V panelovej diskusnej relácii Silná zostava, ktorú RTVS odvysiela na Jednotke vo štvrtok 6. mája o 21.35 h, privíta moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová speváčku Ridinu Ahmedovú, psychoterapeutku Magdalénu Frecer a stálu hostku – komičku Simonu Salátovú.
Téma: Posmešky a ponižovanie za kilá navyše – Bodyshaming v našej spoločnosti (body shaming – hanba za svoje telo/posmešky zo vzhľadu)
Známy slovenský raper nedávno zverejnil na sociálnej sieti upravenú fotku stálej hostky Silnej zostavy Simony Salátovej, pridal komičke niekoľko kilogramov naviac a fotografiu okomentoval slovami, že „by sa z jedných veľkých šiat dali ušiť šaty pre 20 bezdomovcov.“ Majiteľka estetickej kliniky zas na sociálnej sieti hodnotila ženy takýmto výrokom: „Pozerať sa na nechutné a nakysnuté mľandravé telá je viac odpudivé ako “ošmatlané boty.” Prečo má niekto potrebu ponižovať a vysmievať sa zo vzhľadu iného človeka? Aké sú pohnútky týchto ľudí? Ako si vytvoriť zdravý vzťah k svojmu telu v spoločnosti, v ktorej vládne fenomén dokonalosti?