20. 8. 2021

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Fox News Tops July As Overall Cable News Ratings Drop Vs. 2020 – Deadline 
Americká konzervatívna televízna stanica Fox News sa svojich zamestnancov pýta, či sú zaočkovaní proti chorobe COVID-19. Očkovanie však nie je podmienkou na to, aby zamestnanci mohli vykonávať prácu z kancelárie. Uviedla to vo štvrtok na svojej webovej stránke televízia NBC News.
Generálna riaditeľka Fox News Suzanne Scottová prostredníctvom interného obežníka v utorok oznámila, že spoločnosť žiada všetkých zamestnancov, aby do jej databázy zadali, či sú očkovací alebo nie. Týka sa to zamestnancov pracujúcich prezenčne i na diaľku.
Spoločnosť podľa Scottovej zamestnancov takisto žiada, aby nosili rúška v priestoroch, kde sú obmedzené možnosti na dodržiavanie rozstupov a kde pracuje väčší počet ľudí.
Fox News v júni zaviedla svoju vlastnú verziu očkovacieho preukazu, píše NBC News. Tento systém zamestnancom umožňoval na základe dobrovoľnosti vedeniu stanice oznámiť údaje o zaočkovaní. Toto opatrenie podľa vedenia Fox News pomôže pri plánovaní a trasovaní kontaktov.
Niektorí moderátori tejto spravodajskej stanice blízkej republikánom boli po vypuknutí pandémie terčom kritiky za bagatelizovanie následkov covidu, pripomína NBC. V ostatnom čase však čelia kritike aj za spochybňovanie očkovania či odpor voči pravidlám, ktoré by zvýhodňovali očkované osoby
.

 Copyright © TASR 2021

 

 Facebook shares soar on 'signs of stability' | Financial Times



Facebook pravdepodobne zablokoval profil Iza Bela, ktorý na sociálnej sieti šíril dezinformácie. Informovala o tom polícia vo svojom profile na sociálnej sieti Hoaxy a podvody – Polícia SR s tým, že spoločnosť Facebook na tento profil upozornili vo štvrtok 19. augusta.
„Podľa prvých správ priamo z daného profilu došlo k jeho zablokovaniu zo strany Facebooku. Keďže sa nám táto skutočnosť nepodarila overiť, považujeme ju zatiaľ za veľmi pravdepodobnú na základe rôznych indícií. Profil je napríklad od včera neaktívny, pričom dovtedy zverejňoval viacero statusov na dennej báze,“ uviedla polícia.
Pred niekoľkými dňami Policajný zbor upozornil spoločnosť Facebook na skupinu Nezaočkovaní, v ktorej bolo každý deň uverejňovaných niekoľko dezinformácií. Facebook túto skupinu trvalo zablokoval. Mala viac ako 35 000 členov.

 

©2021, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.