16. 8. 2021

Nič neplatí. Igor Matovič a Jaroslav Rezník sa stretli s pani Zuzanou, ktorá prišla o 400-tisíc

Nič neplatí. Igor Matovič a Jaroslav Rezník sa stretli 
Igor Matovič a Jaroslav Rezník sa stretli s pani Zuzanou, ktorá prišla o 400-tisíc
s pani Zuzanou, ktorá prišla o 400-tisíc

Prvé vysielanie relácie Byť zdravý je výhra prinieslo množstvo prekvapivých momentov.

Diváci očkovacej prémie hneď v úvode relácie v nedeľu večer na Jednotke mohli vidieť, ako vyzerá, keď súťažiaci vyhrá stotisícovú prémiu.

Pani Lýdii sa pošťastilo a vďaka tomu, že splnila všetky podmienky súťaže, získala rozprávkových 101 000 eur.

Ďalší súťažiaci v poradí už také šťastie nemali a možná výhra pre poslednú vyžrebovanú večera tak narástla do závratných rozmerov.

Pani Zuzana z Prešova síce zdvihla telefón, no dvadsaťsekundový limit na zodpovedania hesla jej nestačil, pretože vysielanie sledovala prostredníctvom internetu.

Pani Zuzana vo vysielaní niekoľkokrát heslo zopakovala, takže je jasné, že program skutočne sledovala. Bohužiaľ technický problém s oneskorením signálu pri vysielaní cez internet súťažiacu objektívne znevýhodnil.

Igor Matovič a Jaroslav Rezník cestovali do Prešova


Vedenie RTVS spoločne s vedením Ministerstva financií SR v pondelok intenzívne riešilo vzniknutú situáciu.

Minister financií SR Igor Matovič a generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník krátko po stretnutí odcestovali do Prešova, aby pani Zuzane celú situáciu ozrejmili a ubezpečili ju, že na vyriešení problému pracujú.  

„Osobne sa ma dotkla situácia, ktorá nastala počas ostatného žrebovania očkovacej prémie Byť zdravý je výhra. Som presvedčený, že je potrebné zachovať myšlienku očkovacej prémie a zároveň dať jasný odkaz, že našim cieľom je skutočne motivácia verejnosti k očkovaniu. "

Verím, že počas nasledujúcich týždňov sa nám podarí priniesť radosť ďalším zaočkovaným divákom, ktorí sa zapoja do žrebovania," vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

RTVS i Ministerstvo financií SR urobia všetko pre to, aby sa v očkovacej prémii podobným technickým problémom predišlo.