20. 6. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Americký herec Charlie Sheen sa rozhodol, že účinkovanie v pripravovanom seriáli Anger Management bude jeho poslednou hereckou úlohou. Novým projektom chce ukončiť svoju kariéru. "Keď seriál skončí, skončím aj ja. Toto je moja labutia pieseň," uviedol 46-ročný herec. "Robím to už 30 rokov. Som vďačný. Žijem svoj vysnívaný život len vďaka televízii. Ale v istej chvíli človeka unaví nosiť oblečenie niekoho iného, hovoriť niečie slová a pracovať na mieste niekoho iného," povedal otec piatich detí.Sitkom Anger Management inšpirovaný snímkou Kurz sebaovládania z roku 2003 začnú v USA vysielať už vo štvrtok. Sheen v ňom má hrať terapeuta v kurze sebaovládania, ktorý bude svojimi neobvyklými metódami spôsobovať chaos v životoch svojich pacientov. Zatiaľ najväčší úspech mu prinieslo účinkovanie v seriáli Dva a pol chlapa (2003), v ktorom hral sukničkára a starého mládenca Charlieho Harpera. V čase nakrúcania bol Sheen najlepšie plateným televíznym hercom na svete. Vyhodili ho však po medializovanom spore, v ktorom verbálne napadol všetkých tvorcov seriálu. V sitkome ho nahradil herec Ashton Kutcher. Za svoj výkon získal štyri nominácie na cenu Emmy a dve na Zlatý glóbus. Okrem toho si zahral aj v snímkach ako Čata (1986), Wall Street (1987), Mladé pušky (1988) či Horúce strely (1991).

Belgický dídžej Peter Van de Veire absolvoval v rozhlasovej stanici MNM šou, ktorá trvala 185 hodín, teda takmer osem dní. Malo by ísť o nový svetový rekord, ktorý sa objaví aj v Guinnessovej knihe rekordov. „Je to skvelý pocit, no jediná vec, na ktorú teraz myslím je spánok, spánok a ešte raz spánok,“ povedal Van de Veire v pondelok neskoro večer. Štyridsaťročný dídžej chcel svojím výkonom vyjadriť podporu študentom, ktorí sa v tomto čase učia na množstvo skúšok. Doterajším rekordom bolo 183-hodinové nepretržité vysielanie, o ktoré sa v máji 2009 postaral Talian Stefano Venneri. Van de Veire ho teda prekonal o dve hodiny. „Ďalšiu noc však nedám, jednoducho nie,“ povedal po siedmich prebdených nociach svojim poslucháčom.
Belgičan v rámci zdolania rekordu nesmel nikoho k slovu pustiť na viac ako minútu a pesničky, ktoré púšťal, nesmeli byť dlhšie ako šesť minút. Každú hodinu mohol mať len 5-minútovú prestávku určenú primárne na návštevu toalety. Počas takmer 8-hodinového maratónu si doprial len jedinú šálku kávy a iba dve fľaše kolového nápoja. Najťažším bol podľa neho uplynulý víkend, kedy mal veľké bolesti hlavy. „Noci boli pekelné,“ uviedol rekordér. V najbližších týždňoch si Van de Veire dopraje oddych. So svojou rozhlasovou šou v MNM sa vráti v septembri.


© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Americký prezident našiel "tréningového partnera" na odskúšanie si troch televíznych duelov, ktoré ho čakajú s republikánskym vyzývateľom Mittom Romneym. Informovali dnes o tom americké médiá.
Keď sa Obama začne pripravovať na televíznu diskusiu, Romneyho si "zahrá" senátor John Kerry z Massachusetts. Ten sa údajne na túto úlohu ideálne hodí.
Kerry, ktorý je z Massachusetts, veľmi dobre pozná bývalého guvernéra Romneyho. Okrem toho bol Kerry prezidentským kandidátom demokratov v roku 2004, takže vie, ako to chodí vo svetle reflektorov.
Senátor je vhodným protivníkom aj vzhľadom na okolnosti jeho osobného života. Rovnako ako Romney sa vraj môže tak povediac "topiť v peniazoch", avšak hlavne vďaka svojej bohatej manželke.
Obaja - Kerry aj Romney - majú viaceré domy, ich protivníci ich kritizujú za to, že sú vraj namyslení a menia svoje názory. Kto sa postaví Romneymu v úlohe Obamu, to zatiaľ nie je jasné.
Americké prezidentské voľby budú 6. novembra.


Pobúrenie v časti ruskej spoločnosti vyvolala informácia, že televízna stanica NTV chce 22. júna, v Deň pamiatky a smútku v Ruskej federácii, odvysielať film Slúžim Sovietskemu zväzu.
Ministerstvo kultúry Ruskej federácie 19. júna na svojej internetovej stránke uverejnilo 20 sťažností občanov, ktorí protestujú proti odvysielaniu uvedeného filmu. Do pošty samotného ministra kultúry Vladimira Medinského prišlo približne 2000 požiadaviek, aby vo veci niečo urobil. Minister Medinskij 18. júna poslal generálnemu riaditeľovi televíznej spoločnosti NTV Vladimirovi Kulistikovovi list s výzvou, aby film 22. júna televízia neodvysielala, lebo, podľa názoru ministra Medinského, to môžu mnohí ľudia prijať ako "urážku veteránov Veľkej vlasteneckej vojny a našej historickej pamiatky". Autori listov poukazujú aj na skutočnosť, že vo filme sa zdôrazňuje nenávisť k sovietskej moci, ale nie hrdinstvo ľudu. Rozhodnutie odvysielať film vyvolalo pobúrenie aj v médiách.
Film Služu Sovetskomu Sojuzu na motívy románu Leonida Menakera Obed s diablom režíroval Alexander Usťuganov. Snímka zobrazuje činnosť sovietskych väzňov a vedenia väzenského tábora pri strete s nacistami v júni 1941.
Pred premiérou v televízii NTV bolo možné pozrieť si film na internete.
V dňoch 21.-22. júna sa v Moskve uskutoční rozsiahla akcia mládeže s názvom "Stráž pamiatky. Večný oheň-2012". Približne 2000 mladých ľudí prejde centrom Moskvy a položia vence k Mohyle neznámeho vojaka.
Prepadnutím Zväzu sovietskych socialistických republík (ZSSR) v noci z 21. júna na 22. júna 1941, pred 71 rokmi, začala nemecká hitlerovská armáda realizovať plán Barbarossa - globálny útok proti ZSSR. Nemeckú ofenzívu zastavili až obranné opatrenia počas zimného ťaženia (1941/42) Nemcov na Moskvu. Vtedy prvýkrát padol mýtus o neporaziteľnosti nemeckej armády. Na prelome rokov 1942-1943 prešla Sovietska armáda do definitívneho protiútoku, postupovala cez Európu a v máji 1945 dobyla Berlín.
Podľa smernice č. 21 mal byť Sovietsky zväz porazený počas jedného ťaženia s bleskovým priebehom (Blitzkrieg). Pre občanov bývalého ZSSR aj súčasnej Ruskej federácie je 22. jún, prepadnutie krajiny a začiatok Veľkej vlasteneckej vojny, jedným z najsmutnejších dátumov v dejinách.
Prezídium Najvyššieho Sovietu Ruskej federácie 13. júla 1992 rozhodlo, že začiatok Veľkej vlasteneckej vojny sa bude nazývať Dňom pamiatky a smútku.
Prezident Ruska vyhlásil 8. júna 1996 začiatok Veľkej vlasteneckej vojny za Deň pamiatky a smútku. V tento deň - 22. júna - sa v celom Rusku spúšťajú zástavy na pol žrde, neorganizujú sa zábavné podujatia a nevysielajú sa zábavné programy a relácie v televízii ani v rozhlase.



Copyright © TASR 2012