21. 6. 2012

Zomrel Richard Lynch

Zomrel Richard Lynch



 Vo veku 76 rokov zomrel herec Richard Lynch, ktorého diváci poznali predovšetkým ako predstaviteľa záporných postáv. Ako agentúre Reuters prezradil hercov hovorca Mike Baronas, v utorok ho v jeho kalifornskom dome našla mŕtveho kamarátka. Dvere boli otvorené a Lynch ležal bez známok života na zemi v kuchyni. Zanechal po sebe manželku Lily Lynch.
Richard Lynch sa narodil v New Yorku v roku 1936. Jeho kariéru poznačil zážitok z roku 1967, keď užil drogu LSD a pod jej vplyvom podpálil sám seba. Následkom bola zjazvená tvár, ktorá mu otvorila dvere do sveta filmových zloduchov. Pred kamerou debutoval práve v dokumente LSD: Trip to Where? (1968), kde o tejto udalosti otvorene hovoril. V roku 1973 si zahral v dráme Scarecrow, po ktorej nasledovali filmy Invázia do USA (1985), Zlé sny (1988), Little Nikita (1988) alebo Necronomicon (1994). Známy je aj stvárnením Wolfea v seriáli Battlestar Galactica (1978 - 1979). V stredu mu prostredníctvom Facebooku zbohom povedal režisér Rob Zombie, ktorý ho obsadil do svojho slávneho hororu Halloween (2007) ako riaditeľa Chambersa. "S Richardom sa výborne pracovalo a skutočne zo seba vydával všetko. Nikdy nezabudnem, ako sa ho báli detskí herci v Halloweene. Hneď, ako som zakričal 'Akcia'!, vžil sa do úlohy riaditeľa Chambersa na jednotku. Bude nám chýbať," napísal. Posledným filmom, v ktorom si Lynch zahral, je ďalší Zombieho horor The Lords of Salem (2012).

 ©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.