13. 4. 2018

GLAAD Media Awards

GLAAD Media Awards

Na štvrtkovom 29. ročníku udeľovania GLAAD Media Awards vyhlásili za najlepší dramatický seriál This Is Us (2016). Organizácia pre monitorovanie obrazu gejov a lesieb v médiách (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation - GLAAD) tiež počas ceremoniálu v Beverly Hilton Hoteli ocenila epizódu série Master of None (2015), v ktorej Denise v podaní Leny Waithe absolvuje svoj coming out v rodine. Waithe je pritom aj spoluautorkou scenára časti, ktorá bola inšpirovaná jej vlastnými zážitkami. Za najlepší komediálny seriál vyhlásili Brooklyn Nine-Nine (2013) a cenu pre najlepší film v limitovanej distribúcii si vyslúžila čilská dráma Fantastická žena (2017).

Speváčka a herečka Britney Spears si z rúk Rickyho Martina prevzala Vanguard Award, ktorú GLAAD udeľuje umelcom za propagáciu rovnoprávnosti a prijatia LGBTI ľudí. V minulosti ju dostali napríklad Jennifer Lopez, Cher, Antonio Banderas alebo Demi Lovato. Cenu Stephena F. Kolzaka si prevzal Jim Parsons.

GLAAD Media Awards udeľujú projektom, ktoré prinášajú "férové, presné a viacrozmerné" zobrazenie LGBTI postáv. Odovzdávajú ich počas dvoch ceremoniálov, pričom ten druhý sa bude tento rok konať 5. mája v New Yorku, kde rozdajú niekoľko ďalších trofejí.

2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané