12. 4. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Najvyšší predstaviteľ nemeckej vnútornej spravodajskej služby vyjadril v stredu údiv nad tým, koľkých ľudí zaskočil aktuálny škandál okolo úniku osobných údajov používateľov sociálnej siete Facebook. Prezident Spolkového úradu pre ochranu ústavy (BfV) Hans-Georg Maassen v tejto súvislosti povedal, že pokiaľ ide o jeho údaje, Facebooku by nedôveroval, uviedla agentúra AP.
Pred novinármi v Berlíne, kde sa zúčastňoval na konferencii o korporátnej bezpečnosti, Maassen poznamenal, že sám nemá facebookové konto. Podľa vlastných slov "zásadne zveruje svoje údaje iba spoločnostiam, ktorým naozaj dôveruje". "A poviem celkom otvorene, že Facebooku by som nedôveroval," dodal šéf BfV.
 Pokiaľ ide o to, či by sa chcel niečo spýtať riaditeľa spoločnosti Facebook Marka Zuckerberga, ako to robia tento týždeň členovia amerického Kongresu, však Maassen priznal, že "v tejto chvíli pre neho nemá nijaké otázky".
Sociálne médiá zohrali úlohu aj pred vlaňajšími parlamentnými voľbami v Nemecku, keď ich aktívne využívali krajne pravicové zoskupenia, poznamenala AP.
Facebook 4. apríla priznal, že škandál okolo úniku osobných údajov zasiahol 87 miliónov jeho používateľov. Ich údaje z Facebooku neoprávnene získala spoločnosť Cambridge Analytica, ktorá ich údajne použila na ovplyvnenie amerických prezidentských volieb v roku 2016.
Facebook má v súčasnosti približne 2,2 miliardy používateľov.

Copyright © TASR 2018

Anglický komik a herec Sacha Baron Cohen si zahrá v limitovanej sérii The Spy. V šesťdielnom projekte, ktorý ponúknu streamovacia spoločnosť Netflix a francúzska televízia OCS, sa predstaví ako známy izraelský špión Eli Cohen.
Eli Cohen pôsobil na začiatku 60. rokov v utajení v sýrskom Damasku. Postupne sa mu podarilo vypracovať medzi tamojšiu vysokú spoločnosť a dostať sa do politiky. V roku 1965 ho ale odhalili, odsúdili na smrť a verejne popravili obesením. Informácie, ktoré nazhromaždil, však údajne dopomohli Izraelu k víťazstvu v takzvanej šesťdňovej vojne a v krajine ho dodnes považujú za národného hrdinu.
The Spy vznikne pod režisérskou a scenáristickou taktovkou Gideona Raffa. O jeho produkciu sa postarajú Alain Goldman a spoločnosť Légende Films.
Sacha Baron Cohen je známy fiktívnymi postavami ako Ali G, Borat, Brüno či admirál generál Aladeen, ktoré stvárnil vo filmoch Ali G Indahouse (2002), Borat: Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa (2006), Brüno (2009) a Diktátor (2012). Zahral si tiež v snímkach Rýchlo a desivo: Šialené preteky (2006), Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street (2007), Hugo a jeho veľký objav (2011), Bedári (2012), Grimsby (2016) alebo Alica v Krajine za zrkadlom (2016).

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.