6. 5. 2018

GLAAD Media Awards


GLAAD Media Awards

Organizácia pre monitorovanie obrazu gejov a lesieb v médiách (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation - GLAAD) rozdala v sobotu druhú časť svojich výročných GLAAD Media Awards. Na podujatí, ktoré sa konalo v hoteli New York Hilton Midtown na newyorskom Manhattane, udelili cenu pre najlepší film v širokej distribúcii romantickej dráme Daj mi tvoje meno (2017).
Počas slávnostného podujatia tiež ocenili režisérku Avu DuVernay, ktorá si odniesla Excellence in Media Award. Ocenenie pre osobnosti v médiách a zábavnom priemysle, ktoré prostredníctvom svojej práce zvyšujú viditeľnosť a porozumenie LGBTI komunity, si prevzala z rúk senátora Coryho Bookera. Herečka Samira Wiley dostala špeciálnu Vito Russo Award za významnú zmenu v prezentovaní LGBTI komunity, ktorú jej odovzdala kolegyňa zo seriálu Príbeh služobnice (2017) Alexis Bledel. GLAAD ocenila aj rappera Jay-Z za jeho skladbu Smile, ktorá vzdáva poctu jeho matke Glorii Carter. Nahrávka prináša jej príbeh o tom, ako dlho utajovala svoju homosexuálnu orientáciu, a oslavuje jej coming out, práve prostredníctvom danej piesne. Carter, ktorá sa na skladbe podieľala, za to dostala Special Recognition Award.
GLAAD počas slávnostného večera ocenila napríklad aj magazín Billboard, speváčku Halsey, reláciu John Oliver: Čo týždeň dal a vzal (2014) alebo dokument Gender Revolution: A Journey With Katie Couric (2017).
GLAAD Media Awards udeľujú projektom, ktoré prinášajú "férové, presné a viacrozmerné" zobrazenie LGBTI postáv. Odovzdávajú ich počas dvoch ceremoniálov, pričom prvý ceremoniál sa konal v apríli v Los Angeles.

2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.