7. 5. 2018

EFA Young Audience

EFA Young Audience

Víťaznou snímkou Young Audience Award 2018, ktorú udeľuje Európska filmová akadémia (EFA), sa stala dráma Wallay režiséra Berniho Goldblata. O víťazovi rozhodli hlasujúci vo veku od 12 do 14 rokov v 34 európskych krajinách a 43 mestách. Viac ako dve tisícky divákov a diváčok si najprv pozreli všetky tri nominované diela, medzi ktorými boli okrem víťazného filmu nakrúteného v koprodukcii Francúzsko/Burkina Faso/Katar aj diela La Fuga: Girl in Flight (Taliansko/Švajčiarsko, réžia Sandra Vannucchi) a Hobbyhorse revolution (Fínsko, réžia Selma Vilhunen). Jednotlivé poroty následne rozhodli, ktorý titul ich najviac oslovil a výsledky nahlásili prostredníctvom videokonferencie do nemeckého mesta Erfurt. Víťaza oznámili počas ceremoniálu, ktorý moderovala Gesa Dreckmann.
Európska filmová akadémia sa rozhodla sprístupniť na rok všetky nominované snímky aj online, kde si ich môžu filmoví fanúšikovia pozrieť už od dnes. Okrem toho pridá do online knižnice aj niekoľko filmov nominovaných v uplynulých ročníkoch. Bližšie informácie sú dostupné na oficiálnej webstránke yaa.europeanfilmawards.eu.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.