28. 11. 2018

RTVS NEWS

RTVS NEWS


Novým vedúcim Odboru rozhlasového spravodajstva a aktuálnej publicistiky RTVS bude od 1. decembra Peter Nittnaus. Momentálne pôsobí ako redaktor a tímlíder televíznej redakcie zahraničného spravodajstva.
Tímlídrom domácej redakcie rozhlasového spravodajstva naďalej zostáva Oto Görner. Vedením odboru rozhlasového spravodajstva bol po rezignácii vtedajšej šéfky Petry Stano Maťašovskej poverený Vahram Chuguryan.
„Peter Nittnaus je dlhoročný profesionál, ktorý má bohaté novinárske skúsenosti. Som veľmi rád, že spravodajstvo Slovenského rozhlasu získa špičkového odborníka. Očakávam, že ako človek, ktorý dôverne pozná rozhlasové aj televízne prostredie, zblíži spravodajské tímy, zrýchli a zefektívni zdieľanie informácií tak, aby sme mohli poslucháčom naďalej ponúkať vyvážené a objektívne informácie zo širokého spektra udalostí,“ poznamenal riaditeľ Sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Vahram Chuguryan.
Peter Nittnaus pracuje v médiách takmer 18 rokov, z toho desať vo verejnoprávnych. V auguste sa po niekoľkých rokoch opätovne vrátil do RTVS. Okrem toho, že je tímlídrom televíznej časti zahraničného spravodajstva, moderuje aj Správy a komentáre. V rokoch 2004 až 2008 pôsobil v Slovenskom rozhlase ako moderátor spravodajských relácií. V roku 2009 začal pracovať v Slovenskej televízii ako redaktor zahraničného spravodajstva a až do roku 2013 bol poverený vedením redakcie.
„Do rozhlasového spravodajstva sa veľmi teším. Nielen pre to, že som tam v minulosti vyrastal ako spíker a poznám prostredie obrátenej pyramídy a mnohých skvelých ľudí v nej, ale najmä pre to, že práve rozhlasové spravodajstvo považujem dlhé roky za vysoko profesionálne a dôveryhodné,“ uviedol Peter Nittnaus.


©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.