25. 11. 2018

SSN NEWS

SSN NEWS

Trinásty riadny snem Slovenského syndikátu novinárov sa uskutočnil v sobotu po troch rokoch. Ako agentúru SITA informoval predseda Daniel Modrovský, delegáti snemu sa zaoberali novelizáciou Stanov Slovenského syndikátu novinárov, Zásadami na vykonanie referenda a Programovou stratégiou na obdobie rokov 2018 - 2021. Súčasťou snemu bola prezentácia správy o činnosti, správy o hospodárení a správy kontrolnej rady za obdobie 2015 - 2018. Snem si zároveň volil orgány na najbližšie obdobie.
Za predsedu opätovne na svoje druhé funkčné obdobie členovia zvolili Daniela Modrovského, za členov predstavenstva Beátu Penxovú-Mačingovú, Ľuboslavu Sedlákovú, Vladimíra Ješka, Ľudmilu Synakovú, Jána Kleskeňa a Martu Mochnackú. Prvým podpredsedom Slovenského syndikátu sa stal Vladimír Ješko, druhou podpredsedníčkou Beáta Penxová-Mačingová. Za členov kontrolnej rady zvolili Juraja Klementa, Juraja Trstenského a Miriam Migátovú. Migátová sa stala aj predsedníčkou kontrolnej rady.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.