29. 11. 2018

Sťažnosť Mariana Kočnera voči neprepusteniu z väzby je už na najvyššom súde

Sťažnosť Mariana Kočnera voči neprepusteniu z
väzby je už na najvyššom súde

Sťažnosť podnikateľa Mariana K. voči neprepusteniu z väzby už dorazila na Najvyšší súd SR. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa súdu Alexandra Važanová, súd sa bude záležitosťou zaoberať bezodkladne. Špecializovaný trestný súd rozhodoval o prepustení obvineného podnikateľa z väzby 15. novembra, pričom úrad špeciálnej prokuratúry 20. novembra obdržal uznesenie, podľa ktorého sudca pre prípravné konanie zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby a neprijal žiadnu náhradu väzby, teda ani peňažnú záruku.
Dôvodom na vzatie Mariana K. do väzby bolo, že čelí obvineniu z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolu so zločinom marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva. Ide o zmenky v hodnote 69 miliónov eur. Ich vyplatenie na súde požadoval od Pavla R. a spoločnosti Markíza Slovakia. O prepustenie z väzby žiadal podnikateľ opakovane, súdy mu však nevyhoveli. Markíza medzitým informovala, že renomovaná písmoznalkyňa na základe požiadavky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) na expertné skúmanie dospela k záverom, že podpisy Pavla R. na zmenkách nie sú z roku 2000, teda zmenky nevznikli tak, ako tvrdia Pavol R. a Marian K.


©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.