25. 8. 2020

V spravodajskej televízii TA3 sa mení vedenie

V spravodajskej televízii 
TA3 sa mení vedenie

V spravodajskej televízii TA3 sa mení vedenie. Informuje o tom portál Omediach.com na svojej webovej stránke. Podľa informácií portálu má byť novým generálnym riaditeľom šéf reklamnej agentúry, ktorý pripravoval viacero politických kampaní, Michal Ruttkay. Šéfkou spravodajstva bývalá politička a novinárka Zuzana Martináková, obchodnou riaditeľkou bývalá členka vedenia vydavateľstva Spoločnosť 7 Plus a neskôr News and Media Holding Mirjana Hron Sikimič a šéfkou marketingu bývalá novinárka, hovorkyňa Markízy a výkonná šéfka vydavateľstva Perex Oľga Dúbravská. Informáciu pre Omediach.com potvrdili viaceré zdroje blízke televízii.
„V túto chvíľu je predčasne niečo, čo je vo fáze rokovaní potvrdzovať, ale zároveň aj vyvracať. V momente, keď bude všetko rozhodnuté, budeme vás informovať. Pokiaľ nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič,“ povedala pre Omediach.com Dúbravská.
Portál Omediach.com pripomína, že Ruttkay neúspešne kandidoval za generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska, spoluzakladal spoločnosť Creos a zároveň sa stal jej konateľom a v súčasnosti pracuje ako CEO agentúry Young & Rubicam. Jeho agentúra získavala za vlád Smeru-SD štátne zákazky. Robil mediálneho poradcu aj Rudolfovi Schusterovi. V roku 2014 pri voľbách do europarlamentu robil kampaň strane Smer-SD.
Martináková posledné roky pôsobila vo viacerých médiách. Do začiatku augusta mala vlastnú politickú diskusnú reláciu v TV Pravda. Predtým bola moderátorkou a neskôr aj šéfkou už zrušeného spravodajského Rádia Aktual. Bývalá redaktorka a neskôr hovorkyňa televízie Markíza Oľga Dúbravská je od roku 2015 výkonnou riaditeľkou vydavateľstva Our Media SR, ktoré vlastní vydavateľstvo Perex.

©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.