16. 3. 2021

Kto bude novým členom RVR?

 Kto bude novým členom RVR?



Novým členom Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) by sa mohol stať riaditeľ Ústavu štátu a práva Slovenskej akadémie vied Jozef Vozár či manažér Všeobecnej zdravotnej poisťovne Marián Šinkovič. Vyplýva to z návrhu na voľbu členov RVR, ktorý na dnešnej schôdzi schválil Výbor Národnej rady SR (NR SR) pre kultúru a média. Koncom decembra 2020 skončilo členstvo v RVR Milanovi Blahovi z dôvodu jeho úmrtia a členka rady Lenka Jakubčová sa svojho členstva vzdala 19. februára 2021.

Na miesto Blahu navrhli deväť mien, v prípade Jakubčovej desať.

Ide o Ivana Bindasa, ktorého navrhla poslankyňa NR SR Monika Kozelová (OĽaNO), Peter Kováč, navrhnutý Slovenskou asociáciou tvorcov a producentov či Jána Dianišku, ktorého navrhlo občianske združenie Harmony - etický kompas. Medzi kandidátmi je aj vedúci Ústavu mediálnej a marketingovej komunikácie na Paneurópskej vysokej škole v Bratislave, generálna riaditeľka spoločnosti Metron Adriana Petrová, redaktor časopisu Quark Pavol Prikryl a aj pedagóg na súkromnej škole umeleckého priemyslu Bohumila Baču Bratislava. Kandidátom je aj riaditeľ pre rozvoj medzinárodného obchodu spoločnosti Ipec Andrej Zmeček a Marián Šinkovič. V prípade Jakubčovej náhrady do úvahy pripadá aj Jozef Vozár.


©2021, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.