20. 3. 2021

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS



Slovak Investment Holding (SIH) investuje v rámci programu SIH antikorona kapitál do spoločnosti TapGest. Tá pôsobí na trhu tzv. digital signage. Ide o modernú reklamu v elektronickej podobe, či už ako interaktívna mapa, elektronický plagát, kiosk, informačná tabuľa alebo projekcia na veľkých obrazovkách. Je to teda ekologická a estetickejšia náhrada klasických tlačených reklamných materiálov, akými sú plagáty či billboardy. TapGest prevádzkuje stovky interaktívnych digitálnych obrazoviek v nákupných centrách, vo fitness centrách, v nemocniciach či v bankách.

„Ďakujeme Slovak Investment Holdingu za dôveru a poskytnutie konvertibilnej pôžičky pre ďalší vývoj našich interaktívnych digitálnych obrazoviek. Našou snahou teraz bude naplno využiť potenciál trhu a expandovať do nových segmentov,” uviedol CEO TapGest Darko Ban.

Slovak Investment Holding v spolupráci so Slovenskou alianciou pre inovatívnu ekonomiku a Ministerstvom financií Slovenskej republiky zverejnili ešte v septembri 2020 výzvu na podporu inovatívnych spoločností. Program SIH antikorona kapitál predstavuje konvertibilné úvery určené najmä tým spoločnostiam, ktoré sa financujú prostredníctvom rizikového kapitálu.

SIH je akciová spoločnosť v 100-percentnom vlastníctve štátu. Jej hlavným poslaním je podpora strategických verejných i súkromných investícií na Slovensku v oblasti infraštruktúry, energetickej efektívnosti, odpadového hospodárstva, sociálnej ekonomiky a malých a stredných podnikov. Finančné prostriedky čerpá z európskych štrukturálnych a investičných fondov. Projekty financuje výlučne návratnou formou, teda pomocou finančných nástrojov a nie grantovým spôsobom.

 

©2021, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.