28. 5. 2021

TV Markíza prinesie naživo vyvrcholenie prestížnej Ligy majstrov

TV Markíza prinesie naživo vyvrcholenie 
 

prestížnej Ligy majstrov

Najočakávanejší zápas na klubovej futbalovej scéne spozná svojho víťaza už druhý rok po sebe na portugalskom trávniku.


Televízia Markíza divákom aj tento rok prinesie exkluzívny súboj o titul najprestížnejšej klubovej súťaže. Dlho očakávané finále Ligy majstrov UEFA, v ktorom sa stretnú dva anglické kluby – Manchester City a FC Chelsea, odvysiela v priamom prenose v sobotu, 29. mája 2021, so začiatkom o 20:30 hod.

„Veľmi nás teší, že môžeme divákom už tretiu sezónu sprostredkovať tento výnimočný futbalový zážitok. Verím, že k tomu prispejeme aj my našim štúdiom Ligy majstrov, v ktorom moderátor Dano Očenáš privíta bývalého skvelého slovenského reprezentanta Stanislava Šestáka a futbalového experta so slovníkom univerzitného profesora, Ladislava Borbélyho. Diváci sa môžu tešiť aj na osvedčenú komentátorskú dvojicu Slávo Jurko a výborný bývalý slovenský reprezentant Marek Sapara,“ povedal Martin Lisý, šéfredaktor športu TV Markíza.

Prestížny súboj sa mal pôvodne uskutočniť na Atatürkovom olympijskom štadióne v Istanbule. UEFA však pristúpila k zmene dejiska finále Ligy majstrov, pretože Turecko figuruje v Anglicku na zozname rizikových krajín v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Všetci účastníci by museli pri návrate domov z Istanbulu podstúpiť karanténu. Portugalsko je v Anglicku na „zelenom“ zozname a Angličania pri návrate domov z tejto krajiny nemusia ísť do karantény.

Anglické mužstvá Manchester City a FC Chelsea tak o prestížny pohár zabojujú na 50-tisícovom Estádio do Dragão (Štadión draka) v Porte a do hľadiska sa dostane po 6-tisíc priaznivcov oboch finalistov. Zaujímavosťou je, že aj v minulej sezóne vyvrcholila Liga majstrov v Portugalsku na štadióne Estádio da Luz (Štadión svetla) v Lisabone.