23. 5. 2021

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA


Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu 23. mája od 11.00 h. Moderuje Rastislav Iliev.

Témy: Navrhované zmeny v štátnom rozpočte, sociálny rozmer a efektivita opatrení počas koronakrízy; Nové pravidlá pre kolúznu väzbu, nezávislosť justície, zadržanie bývalého šéfa NAKA, vzťahy v koalícii a opozícii.
 

Hostia: Richard Sulík (SaS), podpredseda vlády, minister hospodárstva, predseda strany
Richard Raši (Hlas-SD), poslanec NR SR, podpredseda strany
Miloš Svrček (Sme rodina), poslanec NR SR, podpredseda poslaneckého klubu
Richard Takáč (Smer-SD), poslanec NR SR, podpredseda strany
Tomáš Taraba (Život-NS), poslanec NR SR, predseda strany
Marek Šefčík (OĽANO), poslanec NR SR.






Vo vládnej koalícii sa opäť spomína jej možný rozpad. Spor medzi koaličnými lídrami - Igorom Matovičom (OĽaNO) a Richardom Sulíkom (SaS), ohľadne zvýšenia výdavkov v štátnom rozpočte o miliardy eur už ovplyvňuje aj prácu parlamentu. Jeho predseda Boris Kollár (Sme rodina) preto musel prerušiť rokovanie národnej rady.

Nie je to pritom jediný problém, ktorý koaličná štvorka pred sebou tlačí. Zhodu zatiaľ nenašli vládne strany Sme rodina a Za ľudí ani na dĺžke kolúznej väzby.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu v Na telo rozprávať s predsedom parlamentu a hnutia Sme rodina Borisom Kollárom a podpredsedom Smeru-SD Ladislavom Kamenickým.

Divákom Na telo ponúkneme aj výsledky exkluzívneho prieskumu agentúry FOCUS, ktorý dá odpoveď na aktuálne preferencie politických zoskupení.

Aj túto nedeľu štartuje Na telo na obrazovkách TV Markíza v tradičnom čase o 13:00 hod.