6. 4. 2022

MEDIA NEWS

 MEDIA NEWS


Shahriar Coupal (@ShahriarCoupal) / Twitter 

Známi športovci, herci či influenceri, ktorých publikum tvoria najmä mladí ľudia, budú mať od začiatku októbra v Británii zakázané vystupovať v reklamách propagujúcich hazardné hry. V utorok to oznámil Britský výbor pre reklamnú prax (CAP), informuje TASR podľa správy agentúry AFP.
Ako spresnil riaditeľ CAP Shahriar Coupal, podľa nových pravidiel majú byť takéto reklamy zacielené najmä na dospelých ľudí.
Britské spoločnosti prevádzkujúce hazard – ktoré zaznamenali rozmach najmä počas lockdownu – sú v súčasnosti pod tlakom, aby podnikli niečo proti závislostiam od hazardných hier.
Štát prijal v nedávnej minulosti sériu opatrení zacielených na zníženie závislosti od hazardných hier. Medzi prijaté obmedzenia patrí zákaz používania kreditných kariet na stávky, uvedenie varovných správ do televíznych reklám o hazarde či obmedzenie vkladov do výherných automatov. Minimálny vek v britskej národnej lotérii zvýšili z 16 na 18 rokov.

Copyright © TASR 2022

 Ukrajina ONLINE: V Petrohrade zadržali 13 novinárov. Pri poľských  hraniciach zomrelo najmenej 35 vojakov | Svet | .týždeň - iný pohľad na  spoločnosť

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu už v krajine o život prišlo 18 žurnalistov. Uviedlo to v pondelok ukrajinské ministerstvo kultúry a informácií vo vyjadrení, ktoré zverejnilo v sociálnych médiách, pričom vyhlásilo, že každé z týchto úmrtí a ďalšie zločiny voči zástupcom médií sa budú vyšetrovať. Ministerstvo dodalo, že ďalších 13 žurnalistov bolo zranených, ôsmi boli unesení alebo uväznení a traja novinári sú nezvestní. Podľa ministerstva kultúry obeťami viacerých zločinov sa stali novinári z jedenástich krajín, vrátane Ukrajiny.

©2022, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.