3. 4. 2022

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA




TA3 V politike v nedeľu o 11.00:

- Richard Sulík, podpredseda vlády a minister hospodárstva SR, predseda strany SaS
- Peter Pčolinský, podpredseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť, podpredseda hnutia Sme rodina
- Denisa Saková, podpredsedníčka Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť, podpredsedníčka strany Hlas-SD





O 5 minút 12, naživo v nedeľu 3. 4. 2022 od 11:55 h, Jednotka


Hostia: podpredseda vlády a minister hospodárstva SR, predseda SaS Richard Sulík; poslanec NR SR, predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.


Témy a okruhy:

vojna na Ukrajine, očakávania od rokovaní o prímerí, koordinácia a rozsah pomoci SR utečencom z Ukrajiny, sankcie zo strany Západu voči Rusku a dosah vojenského konfliktu na hospodárstvo a energetický sektor, sociálno-ekonomická situácia na Slovensku, presadzovanie reforiem a priorít.


Reláciu moderuje Marek Makara.




Už päť týždňov pokračuje vojnový konflikt na Ukrajine, diplomatické rokovania medzi oboma stranami konfliktu iba mierne pokročili. Krajinu stále opúšťajú stovky Ukrajincov, ktorí nachádzajú útočisko aj na Slovensku. Pre nezvládnutie manažovania utečeneckej krízy čelil tento týždeň odvolávaniu v parlamente minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

Vojnový konflikt má však pre ľudí na Slovensku aj ekonomické a sociálne dopady, ktoré podľa opozície vláda nezvláda. Prezidentka Zuzana Čaputová už naznačila, že kabinet by mal situáciu urýchlene riešiť.


Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 3. apríla 2022 v relácii Na telo rozprávať s poslancami Smeru-SD a SaS Mariánom Kérym a Janou Bittó Cigánikovou. Do diskusie sa zapojí aj podpredseda europarlamentu z Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.


Aj túto nedeľu sa diskusná relácia Na telo na obrazovkách TV Markíza začína v tradičnom čase o 13.00 hod.