6. 4. 2022

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Twitter pre aplikáciu Android Crashing App po aktualizácii – Mobilné  Správy, Gadgety, Blogy's Secenziami 
Americká spoločnosť Twitter obmedzí obsah z viac ako 300 oficiálnych účtov ruského vedenia. Účty už nebudú odporúčané v časových osiach, v upozorneniach ani inde na stránke, spresnila spoločnosť s tým, že toto obmedzenie sa týka aj účtov šéfa Kremľa Vladimira Putina.
Spoločnosť zároveň uviedla, že podnikne kroky proti každej krajine, ktorá "obmedzí prístup k internetu, kým je zapojená do ozbrojeného konfliktu".
Agentúra Reuters, ktorá o tom v utorok informovala, uviedla, že od začiatku vojny na Ukrajine je mikroblogovacia platforma Twitter v Rusku značne obmedzená.
Twitter poukázal na to, že voľnosť, ktorú pri komunikácii na sociálnej sieti využívajú vládni činitelia, za súčasného obmedzovania fungovania platformy v Rusku "vytvára škodlivú informačnú nerovnováhu".
Spoločnosť Twitter svojím opatrením cieli na účty ruskej vlády, ktoré zahŕňajú oficiálne profily ministerstiev a veľvyslanectiev, ako aj účty vysokopostavených ruských predstaviteľov.
Tieto účty boli kritizované za šírenie dezinformácií počas vojny na Ukrajine. Na rozdiel od tvítov ruských štátnych médií však v ich prípade doteraz nedochádzalo k moderovaniu obsahu zo strany Twitteru.
Putin má na Twitteri dva oficiálne účty: jeden v ruštine a jeden v angličtine. Majú 3,6 milióna a 1,7 milióna sledovateľov.


Talianski hasiči zlikvidovali požiar vo vile moderátora ruskej štátnej  televízie | TVNOVINY.sk
Talianski hasiči zlikvidovali v stredu požiar vo vile pri jazere Como, vlastnenej proputinovským ruským televíznym moderátorom Vladimirom Solovjovom, ktorého postihli sankcie Európskej únie. Informovala o tom tlačová agentúra AP.
Predstaviteľ požiarnej stanice v meste Como potvrdil, že hasiči v stredu skoro ráno uhasili požiar vo vile v Menaggiu, jednom z malebných miest, ktorými je pobrežie jazera v severnom Taliansku posiate.
Polícia požiar vyšetruje ako podozrivý protestný čin. Vilu práve rekonštruujú a plamene zachvátili aj pneumatiky nachádzajúce sa na mieste, dodal predstaviteľ, ktorý si neželal byť menovaný vzhľadom na oficiálnu politiku.
Taliansky denník Corriere della Sera a tlačová agentúra LaPresse napísali, že vilu vlastní Solovjov, moderátor ruskej štátnej televízie Prvý kanál.
Podľa sankčného zoznamu Európskej únie je Solovjov "známy svojím extrémne nepriateľským postojom k Ukrajine a vychvaľovaním ruskej vlády". EÚ uvádza, že Solovjov sa stal terčom sankcií za jeho podporu "krokov alebo politiky, ktoré porušujú územnú celistvosť, suverenitu a nezávislosť Ukrajiny".
Prípad vyšetrujú talianski karabinieri.

Copyright © TASR 2022


Annalena Baerbocková - www.sme.sk
Nemecká ministerka zahraničia Annalena Baerbocková obvinila Rusko zo šírenia dezinformácií na ospravedlnenie jeho vojny na Ukrajine.
„Keď ruské tanky ničia ukrajinské mestá, kremeľská propagandistická mašinéria cenzuruje spravodajstvo, obmedzuje sociálne médiá, šíri dezinformácie a trestá tých, ktorí sa odvážia povedať pravdu,“ povedala Baerbocková. Cieľ toho je podľa nej jasný a cynický: „demoralizovať odvážnych ľudí na Ukrajine a zároveň držať Rusov v nevedomosti“.
Ministerka sa prostredníctvom video odkazu prihovorila na konferencii o dezinformáciách, ktorú zorganizovalo jej ministerstvo. Účastníci na nej citovali aj príklady ruských snáh vyvolať v Európe odpor voči utečencom z Ukrajiny.

 

©2022, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.