6. 4. 2022

TASR podpísala zmluvu s talianskou agentúrou ANSA


TASR podpísala zmluvu 
s talianskou agentúrou ANSA


Tlačová agentúra (TA) SR podpísala v utorok (5.4.) zmluvu o spolupráci s talianskou agentúrou ANSA. Umožní vzájomné využívanie spravodajstva v anglickom jazyku a fotografií. Ide o historicky prvú spoluprácu TASR s talianskou agentúrou.
Zmluvu podpísali v Bratislave generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala a generálny riaditeľ ANSA Stefano De Alessandri za účasti veľvyslankyne Talianska na Slovensku Catherine Flumianiovej.
"Je pre nás cťou spolupracovať s ANSA, ktorá je silnou a medzinárodne rešpektovanou agentúrou. Posilňovanie spolupráce tradičných a známych značiek je spôsob, ako vytvárať protiváhu nepravdivým informáciám vo verejnom priestore," uviedol generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.
ANSA sa podľa jeho slov zaradí k dôležitým zdrojom TASR, akými sú AP, AFP či DPA. "Správy ANSA obohatia našu ponuku pre odberateľov a verejnosť nielen z oblasti politiky a ekonomiky, ale napríklad aj cestovného ruchu," doplnil.
Podľa Puchalu zmluva otvára možnosti aj na ďalšie spolupráce v online projektoch. Zmluva s ANSA je na dva roky s možnosťou predĺženia.
Generálny riaditeľ ANSA Stefano De Alessandri ocenil novú spoluprácu s TASR. Vďaka zmluve podľa neho ANSA vytvára ďalšie dôležité partnerstvá s najvýznamnejšími agentúrami na svete.
"Táto nová zmluva prispeje k lepšiemu vzájomnému poznaniu našich krajín rovnako, ako vytvára skvelú príležitosť pre našich odberateľov, ktorí dnešným dňom získavajú ešte komplexnejšiu a širšiu ponuku, čo sa týka spravodajstva," konštatoval.
TASR v súčasnosti zmluvne spolupracuje s vyše 20 zahraničnými agentúrami. V jeseni 2021 TASR podpísala zmluvu o výmennej spolupráci s tureckou agentúrou Anadolu a zmluvu o odbere anglického servisu s agentúrou Reuters.
ANSA je talianska tlačová agentúra, ktorú vlastní združenie vydavateľov. Je najsilnejšou a najväčšou talianskou tlačovou agentúrou s medzinárodným pôsobením. Má vyše 500 zamestnancov a pobočky vo viac ako 70 krajinách. Vydáva správy v taliančine, angličtine, španielčine, portugalčine a arabčine.

Zdroj: TASR