25. 4. 2022

Veľkolepá tanečná šou Let's Dance najsledovanejším programom uplynulého týždňa

 Veľkolepá tanečná šou Let's Dance 



najsledovanejším programom uplynulého týždňa

V piatok večer sa na obrazovky TV Markíza s úspechom vrátila obľúbená Chart Show, ktorú diváci uprednostnili pred programovou ponukou konkurencie.


Obľúbená tanečná šou Let's Dance si v nedeľu 24. apríla 2022 opäť podmanila divákov televízie Markíza. V poradí už ôsmy priamy prenos v oboch hlavných cieľových skupinách nedal konkurencii najmenšiu šancu a stal sa suverénnym víťazom nedeľného večera.

Celosvetovo úspešný formát plný najžiarivejších hviezd, noblesy a silných emócií sa v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 stal najsledovanejším nespravodajským programom minulého týždňa s výborným ratingom 8,5 % a doposiaľ druhým najvyšším trhovým podielom 29,1 %. Konkurenčné programy výrazne zaostali, film Bože, ty si hajzel zaznamenal na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine podiel na trhu 12,3 % a dvojdielna snímka Salón sestier Fontanových na Jednotke RTVS podiely na trhu len 3,0 % a 3,6 %.

Veľkolepá tanečná šou obzvlášť zaujala cieľovú skupinu mladých žien vo veku od 15 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania Let's Dance zabezpečili trhový podiel rovných 40,0 %.

Strhujúce výkony atraktívnej zostavy tanečných párov, zložených zo známych osobností a profesionálnych tanečníc a tanečníkov, si vychutnalo 590-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania šou zasiahla dokonca až 1 042 000 divákov (AvRch v CS 12+). V tejto univerzálnej cieľovej skupine sa šou Let's Dance stala absolútne najsledovanejším programom celého uplynulého týždňa.

Ďalšou dvojicou, ktorá musela súťaž opustiť, sa na základe bodovania poroty a diváckeho SMS hlasovania stali bývalá profesionálna tenistka Dominika Cibulková a jej tanečný partner Róbert Pavlík.

Celkovo najsledovanejším programom dňa sa v cieľovej skupine 12-54 stala relácia Počasie, ktorá si pripísala skvelý rating 8,8 % a trhový podiel 23,8 %. Aktuálne informácie o počasí si na Markíze nenechalo ujsť celkovo 532-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Tretie a štvrté miesto v nedeľnom rebríčku sledovanosti obsadili ďalšie večerné spravodajské relácie Televízne noviny (rating 8,3 % / share 23,4 %) a Športové noviny (rating 7,5 % / share 20,4 %).

 

Jednoznačne najsledovanejšou politickou diskusiou na trhu sa stala relácia Na telo, ktorá v cieľovej skupine 12-54 dosiahla rating 5,8 % a trhový podiel 21,4 %. Zaujímavú debatu moderátora Michala Kovačiča s ministrom zahraničných vecí strany SaS Ivanom Korčokom a poslancom parlamentu a podpredsedom strany Smer-SD Jurajom Blanárom sledovalo celkovo 443-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

V piatok 22. apríla 2022 sa na obrazovky TV Markíza úspešne vrátila obľúbená Chart Show, ktorá sa v cieľovej skupine 12-54 stala najsledovanejším nespravodajským programom dňa. Premiérová epizóda venovaná rebríčku top slovenských tanečných hitov zvíťazila nad konkurenciou s ratingom 6,2 % a trhový podielom 19,5 %.

Najvyššie dve priečky v piatkovom rebríčku sledovanosti patrili v oboch hlavných cieľových skupinách večerným spravodajským reláciám Počasie (rating 7,4 % / share 23,1 % v CS 12-54) a Televízne noviny (rating 7,0 % / share 23,2 % v CS 12-54). Aktuálne informácie o počasí pritiahli k obrazovkám TV Markíza celkovo 471-tisíc a sumár spravodajských aktualít 464-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA