5. 3. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

 

Oscarový režisér Steven Spielberg bude pracovať na miniseriáli o živote francúzskeho cisára Napoleona. Prezradil to v rozhovore pre francúzsku televíziu Canal+. Využije pritom scenár legendárneho Stanleyho Kubricka zo 70. rokov minulého storočia. Spielberg a Kubrick spolu pracovali na sci-fi A.I. Umelá inteligencia (2001), ktoré prvý menovaný napokon režíroval a napísal k nemu aj scenár. Kubrick sa predstavenia snímky nedožil, zomrel dva roky pred jeho premiérou. V jeho verzii Napoleona si slávneho cisára mal údajne zahrať rakúsky herec Oskar Werner, ktorý skonal ešte v roku 1984. Podľa magazínu The Hollywood Reporter bude Spielberg na miniseriáli o Napoleonovi pracovať s Kubrickovými príbuznými. Kubrick bol známy svojím perfekcionizmom, a práve spojenie s jeho príbuznými má zaistiť, aby bolo dielo čo najviac podľa predstáv zosnulého režiséra.
Šesťdesiatšesťročný Steven Spielberg patrí medzi najlepšie zarábajúcich režisérov v dejinách. Pod jeho taktovkou vznikli snímky ako E.T. - Mimozemšťan (1982), filmová séria o Indianovi Jonesovi - Dobyvatelia stratenej archy (1981), Indiana Jones a Chrám skazy (1984), Indiana Jones a posledná krížová výprava (1989) a Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky (2008) či Jurský park (1993) a Stratený svet: Jurský park (1997). Dosiaľ získal tri Oscary - dva v roku 1994 ako režisér a producent Schindlerovho zoznamu (1993) a v roku 1999 za réžiu vojnovej drámy Zachráňte vojaka Ryana (1998). K jeho ďalším snímkam patria napríklad Čeľuste (1975), Blízke stretnutie tretieho druhu (1977), Purpurová farba (1985), Ríša slnka (1987), Amistad (1997), Chyť ma, ak to dokážeš (2002), Mníchov (2005), Vojna svetov (2005) alebo Tintinove dobrodružstvá (2011).
Spielbergova historická dráma Lincoln (2012) tento rok získala 12 oscarových nominácií, pričom dve z nich premenila na sošky - pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe (Daniel Day-Lewis) a za najlepšiu výpravu. Režisér bude predsedom poroty na 66. ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Cannes. Spolu s ďalšími osobnosťami, ktorých mená zatiaľ nie sú známe, rozhodne o držiteľovi prestížnej Zlatej palmy a ďalších cien. Festival sa bude konať od 15. do 26. mája.
Informácie pochádzajú z webovej stránky bbc.co.uk a archívu agentúry SITA.

 

Americký rapper, producent, herec a režisér RZA si zahrá v pripravovanom seriáli Gang Related, v ktorom stvárni príslušníka sanfranciskej polície menom Cassius. Hlavnou postavou seriálu bude Ryan Lopez v podaní Ramóna Rodrígueza. Ten sa predstaví ako člen gangu, ktorého úlohou je infiltrovať sa do policajného zboru. Okrem nich budú v seriáli účinkovať aj Jay Hernandez, Sung Kang a Inbar Lavi. Scenár pilotnej epizódy napíše Chris Morgan, o réžiu sa postará Allen Hughes.
Štyridsaťtriročný RZA, vlastným menom Robert Fitzgerald Diggs, odštartoval hudobnú kariéru v roku 1991 pod prezývkou Prince Rakeem, keď vydal EP Ooh I Love You Rakeem. Následne si zmenil meno na RZA a spoluzaložil skupinu Wu-Tang Clan, s ktorou vydal zatiaľ päť albumov. Svoju prvú sólovku Bobby Digital In Stereo vydal v roku 1998. Nasledovali nahrávky Digital Bullet (2001), Birth Of A Prince (2003) a Digi Snacks (2008). Okrem toho má na svojom konte kompilácie The RZA Hits (1999) a The World According To RZA (2003). Bol tiež členom formácie Gravediggaz, s ktorou vydal dva albumy. Je autorom soundtrackov k snímkam ako napríklad Ghost Dog - Cesta samuraja (1999), Kill Bill (2003), Kill Bill 2 (2004), Blade: Trinity (2004) alebo Odtrhnutý z reťaze (2005). Ako herec sa predstavil vo filmoch Ghost Dog - Cesta samuraja, Scary Movie 3 (2003), Káva a cigarety (2003), Vykoľajení (2005), Americký gangster (2007) a tiež v seriáli Californication (2007). Hlavnú rolu stvárnil vo filme The Man With The Iron Fists, ktorý režíroval a spolu s Elim Rothom je tiež autorom scenára. Najbližšie sa objaví v akčnom sci-fi G.I. Joe 2: Odveta, ktoré sa do slovenských kín dostane 28. marca. Okrem toho napísal knihy The Wu-Tang Manual a The Tao Of Wu.
Informácie pochádzajú z webstránky www.hollywoodreporter.com a archívu agentúry SITA.


Polícia v kalifornskom meste Pacifica neďaleko San Francisca zatkla v pondelok dvoch mužov a jednu ženu, ktorí z tridsať kilometrov vzdialeného Sausalita ukradli luxusnú jachtu v hodnote štyroch miliónov dolárov (približne 3,07 milióna eur).
Leslie Gardner, Dario Mira a Lisa Modawell skončili v putách po tom, čo majiteľ lode John Fruth zbadal svoju jachtu meno Darling v televíznych správach a oznámil to polícii. Policajti si pritom dovtedy mysleli, že zlodeji uviazli s loďou na plytčine a snažili sa ich zachrániť. Tí však ich pomoc odmietali, nakoniec ich ale príslušníci polície a pobrežnej hliadky prehovorili, aby loď opustili a následne ich zatkli. "Majiteľ lode sledoval správy, kde bola reportáž o jachte, ktorá uviazla na plytčine. Následne nám zavolal a oznámil, že je to jeho loď, ktorú mu nadránom ukradli z prístavu v Sausalite," uviedol seržant Bill Fraass.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

 

 

Arnold Schwarzenegger bol Terminátorom, potom politikom a teraz ho menovali výkonným šéfredaktorom športových časopisov Muscle & Fitness a Flex, informovali noviny Los Angeles Times.
To je funkcia, ktorú bývalý Mr. Olympia na krátky čas zastával aj pred desiatimi rokmi - po tom, čo zvíťazil vo voľbách guvernéra Kalifornie. Keď ho kritizovali za potenciálny konflikt záujmov, miesta šéfredaktora sa vzdal.
"Je pre mňa veľkým potešením byť späť," citovali ho teraz médiá. "Aj keď nemyslím, že tam bol(vtedy) konflikt záujmov," dodal.
Noviny uviedli, že Schwarzenegger, ktorý sa na obálkach magazínov objavil najmenej 60-krát, do nich bude prispievať stĺpčekmi a iným materiálom.
"Nie každý chce byť Mr. Olympia, ale každý chce byť silný, fit a rýchly," obhajovala svoju novú funkciu 65-ročná bývalá hviezda akčných filmov. Povedal tiež, že ho periodiká ako Muscle & Fitness a Flex inšpirovali, aby sa stal kulturistom.
Majiteľom spomínaných časopisov je spoločnosť American Media, napísala agentúra Associated Press.

 

Copyright © TASR 2013