8. 3. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Prominentné zastúpenie bude mať v tohtoročnej Eurovíznej pesničkovej súťaži vo švédskom Malmö Veľká Británia.
Ako informovala BBC, ktorá vyberá reprezentanta ostrovnej krajiny v známej súťaži populárnych piesní, v polovici mája pocestuje do Škandinávie so songom Believe in Me niekdajšia hitparádová hviezda, speváčka s charakteristickým "zachrípnutým" hlasom Bonnie Tyler (61).
Rodáčka z Walesu, vlastným menom Gaynor Hopkins, sa preslávila v 70. a 80. rokoch minulého storočia megahitmi ako It's a Heartache alebo Total Eclipse of the Heart.
Speváčka, ktorá má na konte bohatú diskografiu a účinkovanie vo viacerých filmových i televíznych produkciách, v reakcii konštatovala, že ju nominácia do súťaže nielen potešila, ale aj mimoriadne poctila, navyše sa teší na reprezentáciu s vynikajúcou piesňou.

Copyright © TASR 2013



Český herec Ondřej Vetchý sa objaví v novom krimiseriáli, ktorý pripravuje Česká televízia. Stvárniť by mal rýchleho, múdreho, netrpezlivého a prísneho vyšetrovateľa, ktorý trpí predstavou, že čo nespraví sám, ostatní pokazia.
Tvorcovia seriálu s pracovným názvom Oddělení vražd sa inšpirovali skutočnými kriminálnymi prípadmi, ktoré sa stali v Českej republike. Príkladom môžu byť príbehy muža, ktorého odsúdili na doživotie za vraždy troch dôchodkýň a pražského "fantóma", ktorému súd dokázal deväť znásilnení. "Na zvýšenie autenticity výslednej podoby sme oslovili tvorcov, ktorí na celkový charakter seriálu uplatnia vyššie nároky. Mnohí z nich majú bohaté filmové skúsenosti," skonštatoval producent Michal Reitler. Scenár štrnásťdielneho seriálu napísal redaktor magazínu Dnes Jan Malinda s pomocou profesionálneho policajta. Režisérmi projektu sú Dan Wlodarczyk a Peter Bebjak. Okrem Vetchého si v seriáli zahrajú napríklad aj Bolek Polívka, Filip Blažek, Petr Stach, Ondřej Malý, Miroslav Vladyka alebo Petra Hřebíčková. Premiéra je naplánovaná na jar roku 2014.
Ondřej Vetchý vyštudoval pražské konzervatórium a krátko na to sa stal členom Činoherného štúdia (1984). Na svoju prvú hlavnú rolu si musel počkať až do roku 1987, keď si zahral vo filme Dům pro dva. Za príbeh o dvoch rozdielnych bratoch, v ktorom stvárnil ľahkomyseľného chlapca spoliehajúceho sa na svoju drzosť, získal Európsku filmovú cenu Félix a vzbudil pozornosť nielen u divákov, ale aj u filmových a televíznych režisérov. Okrem iného účinkoval aj vo filmoch ako napríklad Nedodržaný sľub (2009), 7 dní hriechu (2012), Láska je láska (2012), eŠteBák (2012) alebo Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012), za ktorý získal cenu Český lev.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.