7. 3. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS






Zákon na ochranu prominentov pred paparazzmi sa na Havajských ostrovoch podarilo presadiť viacerým celebritám na čele s frontmanom americkej rockovej skupiny Aerosmith Stevenom Tylerom.
Tamojší Senát podľa spravodajského servera Hawaii Reporter veľkou väčšinou schválil text dokumentu, v ktorom sa v turistickom raji, za aký sú považované Havajské ostrovy, zakazuje fotografovať alebo nakrúcať videozáznamy na súkromných pozemkoch prominentných osobností.
Ich výskyt na súostroví v Pacifiku je skutočne vysoký. Dočasné sídla tam majú napríklad herci Clint Eastwood a Owen Wilson, ale aj moderátorka jednej z najsledovanejších talkšou uplynulých desaťročí Oprah Winfreyová či speváčky Avril Lavigne a Britney Spearsová a ich kolega Neil Diamond, ktorý výraznou mierou podporovali Tylerovu iniciatívu.
Zákon musí teraz ešte schváliť havajská Snemovňa reprezentantov a podpísať guvernér tohto amerického štátu.
Tylera pobúril fakt, že paparazzovia počas vianočných sviatkov neváhali pomocou teleobjektívov odfotografovať jeho a jeho blízkych na súkromnom pozemku. Zábery potom zverejnila bulvárna tlač, čo rocker vníma ako hrubé porušenie svojho súkromia.
Naopak, organizácie zastupujúce záujmy fotografov vnímajú novú zákonnú úpravu ako porušenie slobody tlače.

Copyright © TASR 2013