8. 3. 2013

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

 

Nadregionálna rozhlasová stanica Rádio SEVER dnes v Žiline oficiálne spustila vysielanie na frekvencii 94,5 MHz. Hudobné zameranie rádia je podľa programového riaditeľa a šéfredaktora spravodajstva a publicistiky Jána Filipa dominantne na 90-te roky minulého storočia, s presahom až po súčasnú hudobnú produkciu.
Z vysielača na Martinských holiach pokrýva rádio podľa neho okruh viac než 100 kilometrov Žilinskom, Trenčianskom, Banskobystrickom a Nitrianskom kraji, na juhu Sliezskeho vojvodstva v Poľskej republike a v Moravsko-sliezskom kraji v Českej republike. „V trojuholníku – Žilina – Ostrava – Katovice žije zhruba 5 miliónov obyvateľov. Pozitívne ohlasy na spustenie skúšobného vysielania máme už z viacerých moravských miest aj z Poľska,“ povedal Filip.
Doplnil, že spravodajská služba Rádia SEVER je výsostne regionálna, s presahom na témy zo Slovenska a zahraničia. „V programovej štruktúre je spravodajstvo sústredené do pravidelných blokov v pracovné dni od piatej hodiny ráno až do polnoci. Cez víkendy ponúkneme okrem iného aj komplexnejšie spravodajské a publicistické súhrny. Spravodajstvo a publicistika sú dominantami programovej štruktúry, hudba má byť príjemným sprievodcom,“ konštatoval programový riaditeľ a šéfredaktor spravodajstva a publicistiky Rádia SEVER.
Licenciu na rozhlasové terestriálne vysielanie programovej služby Rádio SEVER udelila Rada pre vysielanie a retransmisiu SR spoločnosti ASISTENT CONSULTING COMPANY, s.r.o., so sídlom v Žiline 15. januára 2013, dodal Filip.

Copyright © TASR 2013