4. 12. 2013

ČESKÁ TELEVIZE NEWS

ČESKÁ TELEVIZE NEWS

Moderátorka verejnoprávnej Českej televízie Alexandra Nosková (30) nebude ďalej pôsobiť na jej spravodajskej stanici ČZ24, ale v dopravnom servise ranného Štúdia 6, kde nebude v strete záujmov. V ČT sa o tom rozhodlo po tom, čo vyšlo najavo, že Nosková má vzťah s Vratislavom Mynářom (46), vedúcim Kancelárie prezidenta ČR. Vyplýva to z informácií internetového serveru iDNES.cz, ktorý sa odvoláva na hovorkyňu ČT Alžbětu Plívovú.
Ako pre server potvrdil riaditeľ spravodajstva ČT Zdeněk Šámal, moderátorka sa vracia k práci v dopravnom servise na vlastnú žiadosť a po vzájomnej dohode. Zároveň poznamenal, že vedenie spravodajstva chce týmto krokom predísť špekuláciám a dohadom o možnom strete záujmov, aj keď Nosková, ako formuloval, nemá z pozície moderátorky priamy vplyv na obsah spravodajstva ČT.
Samotná Nosková, ktorá sa ku vzťahu priznala nadriadeným po tom, čo denník Blesk zverejnil fotografie z Mynářovej dovolenky v Dubaji, kam odcestovala i moderátorka, to komentovať nijako nechcela.
"Slečna Nosková je moja priateľka. Som za to rád a som veľmi šťastný," citoval server Mynářove slová. "Preberali sme to dlho a vopred, a tak sa slečna Nosková vrátila na vlastnú žiadosť po dohode s ČT, aby bolo zabránené všetkým špekuláciám, ktoré tu behajú, do dopravného spravodajstva, aby ju nikto nemohol z čohokoľvek zlého obviniť," dodal partner, ktorý je v rozvodovom konaní.

Copyright © TASR 2013