5. 12. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Svetoznáma britská televízna šéfkuchárka Nigella Lawsonová včera na súde uviedla, že niekoľkokrát užila kokaín, vrátane obdobia, keď bola vystavená "súkromnému terorizmu" svojho bohatého exmanžela Charlesa Saatchiho (70). Jej výroky sú najnovším dramatickým zvratom v súdnom procese, ktorý ovládol Britániu.
      Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.
      Televízna hviezda a spisovateľka povedala súdu, že v poslednom roku manželstva s úspešným obchodníkom s umením Saatchim príležitostne fajčila marihuanu, ale "nikdy nebola drogovo závislá".
      "Nemám problém s drogami. Mám problém so životom," povedala 53-ročná Lawsonová, prezývaná aj Domestic Goddess (Domáca bohyňa) - podľa názvu jednej jej bestsellerovej knihy receptov.
      Obľúbená televízna šéfkuchárka svedčila na súdnom procese proti dvom svojim osobným asistentkám, ktoré čelia obvineniam zo sprenevery, súvisiacim s údajným zneužitím 685.000 libier (825.300 eur) z kreditnej karty, ktorá patrila Saatchiho spoločnosti.
      Právni zástupcovia asistentiek minulý týždeň vyhlásili, že existovala tichá dohoda, že asistentky môžu míňať toľko, koľko sa im zapáči, ak nikomu nepovedia o Lawsonovej užívaní drog. Londýnsky súd si takisto vypočul, že Saatchi jej napísal e-mail, v ktorom ju obvinil z "bezhlavého užívania" drog.
      Lawsonová sa dnes súdu priznala, že kokaín užila pri šiestich príležitostiach s prvým manželom, novinárom Johnom Diamondom, keď v roku 2001 zomieral na rakovinu hrtanu.
      "Bolo to malé množstvo, ale jemu to poskytlo únik," uviedla kuchárka, ktorá sa má stať na budúci rok poradkyňou a porotkyňou v americkej televíznej súťaži vo varení s názvom "The Taste" (Chuť). Program bude vysielať televízia ABC.
      Hviezda ďalej povedala, že drogy užívala aj v júli 2010. "Prežívala som veľmi, veľmi ťažké obdobie. Bola som vystavená súkromnému terorizmu pána Saatchiho," vyhlásila.
      "S určitou hanbou musím povedať, že posledný rok manželstva so Saatchim som si občas dala jointa. Teraz som absolútne čistá," dodala.
      Lawsonová a Saatchi ukončili svoje desaťročné manželstvo v júli, pričom milionár dostal od polície napomenutie. Bolo reakciou na mesiac staré fotografie zverejnené v médiách, na ktorých má v londýnskej reštaurácii ruky na manželkinom krku. Podľa očitých svedkov ju škrtil.
      Kauza okolo sprenevery peňazí spustila trpké hádky medzi oboma manželmi, ktorí boli kedysi najslávnejším párom Británie. Prípad vyvoláva záujem verejnosti aj obrovskými sumami, ktoré asistentky údajne z kreditnej karty míňali na luxus pre seba, a tiež drogovými obvineniami voči Lawsonovej.
      Hviezda dnes prišla na súd v západnom Londýne, kde ju oslepovali blesky fotoaparátov a svetlá televíznych štábov z celého sveta.

Copyright © TASR 2013