4. 12. 2013

Okénečko sTiborom Eliotom Rostasom ?

Okénečko sTiborom Eliotom Rostasom ?

Frekvencie rádia Viva priklepli oligarchom, tvrdia to vysielatelia Rádia Viva v reakcii na utorkové rozhodnutie Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) o pridelení licencie na frekvencie Vivy. Na množstvo reakcií od poslucháčov rádio reaguje širokou petíciou * za jeho záchranu. Členovia vedenia spoločnosti Viva Production House, s.r.o., ktorá prevádzkuje vysielanie Rádia Viva, tvrdí, že rozhodnutie licenčnej rady "prichádza napriek tomu, že Najvyšší súd SR v minulosti už raz pridelenie licencií tejto firme zrušil pre nesplnenie podmienok výberového konania. Je pritom verejne známe, že Corporate Legal je spoločnosťou s úzkou väzbou na istého veľkopodnikateľa", uvádza sa v tlačovej správe, ktorú agentúre SITA poskytla Helena Šalingová, asistent vedenia spoločnosti Rádio Viva, Media representative Viva Production House.
Ako sa ďalej uvádza v tlačovej správe, rádio od utorkového rozhodnutia RVR dostalo stovky podnetov a otázok od svojich poslucháčov. "Preto sa na situáciu rozhodlo reagovať petíciou za jeho zrušenie." Petícia je zverejnená na webstránke rádia a na jeho facebookovom profile. 
Licenčná rada v utorok 3. decembra rozhodla o pridelení frekvencií, ktoré v súčasnosti využíva Rádio Viva. Frekvencie licenčná rada pridelila spoločnosti Corporate legal, s.r.o. Frekvencie RVR v marci 2012 zaradila do výberového konania na obsadenie voľných rozhlasových frekvencií. Dôvodom bolo, že platnosť licencie, na základe ktorej vysiela Rádio Viva, sa končí 21. decembra a podľa zákona sa nedá predĺžiť. Podľa predsedu licenčnej rady Miloša Mistríka, rada sa po vyhodnotení všetkých podkladov rozhodla pre uchádzača, u ktorého je najväčší predpoklad efektívneho využívania pridelených frekvencií, a to ako z programového, tak aj ekonomického hľadiska. Vo výberovom konaní sa o frekvencie uchádzali štyri subjekty - Rádio Viva, a.s., Viva Production House, s.r.o., Corporate Legal, s.r.o. a Radio Play, s. r. o. stručná genéza výberového konania na frekvencie Rádia Viva je zverejnená na webstránke Rady pre vysielanie a retransmisiu, konkrétne na internetovej adrese - http://www.rvr.sk/sk/spravy/?aktualitaId=2226.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané. 


* Petícia za zachovanie vysielania Rádia VIVA

Rada pre vysielanie a retransmisiu včera opäť rozhodla, že frekvencie Rádia VIVA má získať schránková firma Corporate Legal. Rozhodnutie prichádza napriek tomu, že Najvyšší súd v minulosti už raz pridelenie licencií tejto „firme“ zrušil pre nesplnenie podmienok výberového konania. Je pritom verejne známe, že Corporate Legal je spoločnosťou s úzkou väzbou na istého veľkopodnikateľa .
Pripojením sa k tejto petícii zároveň vyzývam Radu pre vysielanie a retransmisiu, aby prehodnotila svoje rozhodnutie týkajúce sa frekvencií Rádia VIVA a zrušila ho.