2. 12. 2013

SSN NEWS.Súťaž o najlepší stredoškolský časopis Prešovského kraja

SSN NEWS

Súťaž o najlepší stredoškolský časopis Prešovského kraja

Prešovskí novinári z Regionálnej kancelárie Slovenského syndikátu novinárov (SSN) a Prešovský samosprávny kraj (PSK) dnes vyhodnotili súťaž o najlepší stredoškolský časopis Prešovského kraja. Stal sa ním časopis Gymoš zo Spojenej školy Juraja Henischa v Bardejove.
"Druhé miesto získalo Gymnázium Terézie Vansovej zo Starej Ľubovne s časopisom Gymploviny. Na treťom mieste sa umiestnili tri časopisy - Fonendoskop Strednej zdravotníckej školy v Poprade, Speculum Evanjelickej spojenej strednej školy v Prešove a Gymsurfer vranovského gymnázia," vyhodnotil člen poroty, novinár a autor myšlienky Ján Jacoš.
O víťazoch rozhodovala päťčlenná porota zložená z novinárov, predsedníčkou bola hovorkyňa predsedu Prešovského samosprávneho kraja Veronika Fitzeková.
Jacoš uviedol, že porota udelila aj tri špeciálne ceny. Cenu za grafiku získal časopis Elán Strednej odbornej školy v Lipanoch, cenu za literárnu prílohu Literárna exkurzia si odniesol časopis Súkromnej strednej odbornej školy Elba z Prešova a cenu za najlepší článok časopis Speculum za článok Michala Adama Z Ďalekého kraja Kataru.
Novinári z regionálnej kancelárie SSN dnes odpovedali na otázky účastníkov súťaže v Knižnici P. O. Hviezdoslava v Prešove, kde sa zároveň uskutočnil workshop. Študenti sa pýtali najmä na najčastejšie chyby, ktorých sa v časopisoch dopúšťajú i na rady skúsených novinárov.
Regionálna kancelária Slovenského syndikátu novinárov v Prešove a PSK vyhlásili súťaž stredoškolských časopisov v marci tohto roka. Do súťaže sa prihlásilo 18 časopisov z východného Slovenska.

Copyright © TASR 2013