4. 12. 2013

TA 3 NEWS


 

Pri príležitosti "Medzinárodného dňa zdravotne postihnutých" boli včera v bratislavskom Dome kultúry Ružinov slávnostne vyhlásené výsledky VII. etapy súťaže "Samospráva a Slovensko bez bariér 2010 – 2013". Cenu si odniesla aj Nadácia TA3.
      Nadácia TA3 bola ohodnotená v kategórii donori a svoju cenu získala za trvalú podporu sociálne znevýhodnených, zdravotne postihnutých a spoločensky vylúčených komunít a jednotlivcov, vrátane detí a seniorov za výnimočný projekt Vianoce v lete, ktorý pomohol prezentácii dobrovoľníkov a charitatívnych neziskových organizácií.
      Za Nadáciu TA3 cenu na podujatí prevzal Peter Káčer, ktorý je jej správcom: "Vážim si, že Únia miest Slovenska ocenila prácu našu prácu v treťom sektore. Nielen to, že priamo pomáhame ľuďom, ktorí to potrebujú, ale aj to, že umožňujeme rôznym organizáciám, aby sa mohli prezentovať a získať prostriedky na svoje projekty, ktoré pomáhajú ďalším ľuďom. Pevne verím, že toto podujatie v spolupráci s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk bude mať svoje pokračovanie."
      Martin Ilavský, generálny riaditeľ televízie TA3 sa pripája: "Televízia TA3 prináša spravodajstvo zo všetkých kútov Slovenska, ktorého súčasťou sú aj správy o rôznych hromadných nešťastiach či o neprajných individuálnych ľudských osudoch. V našich rukách je možnosť, ale i povinnosť zmeniť situáciu týchto ľudí. To je aj zmyslom Nadácie TA3, ktorá za viac ako dva roky svojej existencie pomohla na Slovensku veľkému počtu konkrétnych ľudí".
      Nadácia TA3 vznikla v roku 2011, ktorej poslanie je individuálne podporovať sociálne slabých a znevýhodnených občanov; podporovať organizácie, ktoré sa zaoberajú deťmi, dospelými, ako aj seniormi; poskytovať pomoc pri živelných katastrofách a hromadných nešťastiach; ochraňovať a podporovať zdravie a pomáhať pri rozvoji vedy a umenia.