2. 12. 2013

Dostala aj 30 GB USB ?

Dostala aj 30 GB USB ?

 

Novou hovorkyňou strany Sloboda a Solidarita (SaS) je od 1. decembra Katarína Svrčeková. Do 30. novembra bola príslušníčkou Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Z armády bola oficiálne prepustená zo zdravotných dôvodov.
„Dohodli sme sa, máme z nej dobrý dojem, myslíme, že to bude robiť dobre. Bývalá hovorkyňa Izabela Nagyová odišla po štyroch rokoch, chcela skúsiť niečo nové, tak to v živote chodí,“ konštatoval líder liberálov Richard Sulík. Šéf SaS sa nebojí úniku utajovaných informácií od novej hovorkyne. „Nech vysiela do sveta správne podania a s čím väčšou intenzitou. Nemáme čo tajiť,“ poznamenal Sulík.
Svrčeková je priateľkou bývalého riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Romana Mikulca. Za Mikulca, ktorý bol nominantom ministra obrany Ľubomíra Galka (SaS), sa začali vyšetrovať podozrenia z tunelovania VSS z čias prvej Ficovej vlády. Tajnú správu o tunelovaní dostal v máji denník SME a odovzdal ju Úradu špeciálnej prokuratúry. Polícia vyšetruje prípad ako sabotáž a ohrozenie utajovaných skutočností. Ku kauze sa na tlačovej besede vyjadrovala aj Svrčeková. Tvrdila, že sa stala prostriedkom na nátlak, aby sa nikdy neukázala pravda, ako to bolo s údajným tunelovaním v tajnej službe.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.