7. 12. 2013

Hodina deťom

Hodina deťom

Nedeľňajší (8.12.) priamy prenos jubilejného 15. ročníka TV šou Hodina deťom sa bude niesť v znamení motta tohtoročnej kampane "Veľké sny potrebujú malú pomoc". Okrem známych tvárí vystúpia aj umelci a deti, ktorých projekty Hodina deťom v minulosti podporila.
"V programe sa predstavia napríklad detský spevácky zbor Mária z Trstenej, ZŠsMŠ pre sluchovo postihnuté deti z Bratislavy, Detvianska asociácia Rómov, či cirkusová škola na Medzilaboreckej ulici v Bratislave," uviedla PR manažérka Nadácie pre deti Slovenska Martina Slušná. Súvisí to aj s faktom, že v tohtoročnej kampani sú "hlavnými hviezdami" práve chlapci a dievčatko, reprezentujúce deti a mladých ľudí, ktorým Hodina deťom doposiaľ pomohla.
Hodinu deťom a charitatívnu zbierku v priamom prenose prídu podporiť aj Peter Cmorik a Mirka Partlová, ktorí si zaspievajú duet, Miro Žbirka zasa uvedie svoju vlastnú vianočnú pieseň. Medzi ďalšími umelcami na pódiu sa objavia speváčka Kristína, Peter Bič Projekt, ale napríklad aj Národný mládežnícky orchester Virtuoso."Večer prídu podporiť významní i dlhoroční podporovatelia, pani Emília Vášáryová i pán Ladislav Chudík," informovala Slušná.
Diváci programu sa počas večera budú môcť telefonicky porozprávať s Karin Haydu, Štefanom Nosáľom, Soňou Müllerovou či Beátou Dubasovou. Vďaka rozhovoru so známymi osobnosťami a zavolaním z pevnej linky na číslo 14 222 možno Hodinu deťom aj finančne podporiť. Ďalšou možnosťou počas večera bude zaslanie SMS na číslo 800 v sieti všetkých mobilných operátorov.
Za 14 rokov podporila Nadácia pre deti Slovenska z fondu Hodina deťom viac ako 1525 projektov v sume 4.491.977,94 eura. V minulom roku to bolo 48 projektov v sume 191.218,21 eura a priamy prínos z realizovaných aktivít malo viac ako 6900 detí a mladých ľudí. Realizované projekty však majú ďalekosiahly dopad i na širšie komunity; v rámci minulého ročníka to bolo 49.267 ľudí.

Copyright © TASR 2013