28. 2. 2018

Stovka osobností vyjadruje podporu novinárom a apeluje na vyšetrenie vraždy

Stovka osobností vyjadruje podporu novinárom 
a apeluje na vyšetrenie vraždy

Viac ako stovka osobností zo slovenských občianskych organizácií a iniciatív vyjadruje podporu "Sme s Vami" novinárom, novinárkam a ich blízkym v ťažkých dňoch februára 2018. Zároveň vyjadrujú úprimnú sústrasť rodinám, priateľom a kolegom investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.
"Pri tejto tragickej príležitosti chceme vyjadriť našu solidaritu všetkým poctivým novinárom, novinárkam a slobodným médiám na Slovensku. Boj proti korupcii a klientelizmu, boj za právny štát je naším spoločným bojom. Stojíme pri Vás, priatelia a priateľky," odkázali v tlačovej správe.
Osobnosti zároveň apelujú na kompetentných, aby sa zasadili o objektívne vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. "Vyzývame pri tejto príležitosti všetkých predstaviteľov vlády, parlamentu, štátnej správy i samosprávy, politikov vládnej koalície i pozície, aby prestali verbálne útočiť na novinárov, novinárky a médiá. Obdobie ich dehonestácie a spochybňovania významu nezávislých médií na Slovensku sa musí skončiť," dodali.
Signatári podpory "Sme s Vami" je zatiaľ 102 osobností. Okrem iných Marcel Zajac, podpredseda Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie (MNO), Kálmán Petőcz, podpredseda Rady vlády pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť, Juraj Rizman, člen Rady vlády pre MNO, Andrej Schulcz, Rada mládeže Slovenska, člen Rady vlády pre MNO či Karolína Miková, členka Rady vlády pre MNO.
Podpísali sa aj Marcela Dobešová, Fórum života, členka Rady vlády pre MNO, Mária Machajdíková, SocioForum, členka Rady vlády pre MNO, Mária Behanovská, Vidiecky parlament, členka Rady vlády pre MNO, Mária Lévyová, Asociácia na ochranu práv pacientov, členka Rady vlády pre MNO a Mária Sliacka, Platforma mimovládnych rozvojových organizácií, členka Rady vlády pre MNO.

Copyright © TASR 2018