3. 3. 2018

Zlaté maliny

Zlaté maliny



Zlatú malinu pre najhorší film získal v 38. ročníku udeľovania anticien Emoji Film. Animák "triumfoval" aj v ďalších troch kategóriách - najhorší scenár, najhoršie spojenie na filmovom plátne a najhoršia réžia (Tony Leondis).
Dve maliny si vyslúžila romantická snímka Päťdesiat odtieňov temnoty, ktorú vyhlásili za Najhorší prequel, remake, rip-off alebo pokračovanie a Kim Basinger za najhoršiu herečku vo vedľajšej úlohe.
Najhorším hercom vo vedľajšej úlohe je Mel Gibson, ktorého "ocenili" za účinkovanie v komédii Ocko je doma 2. Za najhoršiu herečku vyhlásili Tylera Perryho, ktorý si zahral ženu vo svojom filme Boo! A Madea Halloween, a najhorším hercom je Tom Cruise (Múmia).
Akčný film Transformers: Posledný rytier, ktorý vládol zoznamu kandidátov s deviatimi nomináciami, napokon nedostal ani jednu anticenu.
Zlatá malina alebo Tinsel Town's Tackiest Trophy je lacná, ručne vyrezávaná malina veľkosti golfovej loptičky nasprejovaná zlatou farbou, ktorá stojí na filmovom kotúči. O anticenách, ktoré vznikli v roku 1980, rozhodujú členovia Golden Raspberry Award Foundation - novinári, filmoví fanúšikovia a profesionáli z filmového priemyslu.

Prehľad "víťaziek a víťazov" cien Zlaté maliny:

Najhorší film: Emoji Film
Najhorší herec: Tom Cruise - Múmia
Najhoršia herečka: Tyler Perry - Boo! 2: A Medea Halloween
Najhorší herec vo vedľajšej úlohe: Mel Gibson - Ocko je doma 2
Najhoršia herečka vo vedľajšej úlohe: Kim Basinger - Päťdesiat odtieňov temnoty
Najhoršie spojenie na filmovom plátne: Akékoľvek dve protivné emoji - Emoji Film
Najhoršia réžia: Anthony (Tony) Leonidis - Emoji Film
Najhorší scenár: Emoji Film
Najhorší prequel, remake, rip-off alebo pokračovanie: Päťdesiat odtieňov temnoty

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.