2. 9. 2020

Filmy nominované do súťaže Slnko v sieti sú dostupné online


Filmy nominované do súťaže Slnko v sieti 
sú dostupné online


Filmy nominované do národnej filmovej súťaže Slnko v sieti sú do 20. septembra k dispozícii online. Víťazné tituly by mali byť vyhlásené budúcu stredu (9. 9.). TASR o tom informovala PR manažérka DAFilms.sk Alexandra Gojdičová.
„Diváci mali sťažený prístup k filmom a náš online program im poskytuje dobrú príležitosť filmy vidieť, aj keď ich v kine nezachytili, urobiť si vlastný názor a nahliadnuť na celoročnú tvorbu komplexne,“ ozrejmila projektová manažérka DAFilms.sk Dorota Zacharová.
Odborná porota bude hodnotiť filmy v 16 kategóriách. V rámci najsledovanejšej kategórie Najlepší film sú podľa Gojdičovej nominované tri filmové tituly. Film Nech je svetlo od Marka Škopa opisuje príbeh otca, ktorý sa snaží zachrániť syna z vplyvu extrémne pravicových brancov. Druhým je triler Amnestie z dielne režiséra Jonáša Karáska a zaoberá sa najväčšou väzenskou vzburou v Československu. Tretím hodnoteným by mal byť film z dielne scenáristu Juraja Slauku Punk je hned, ktorý opisuje punkovú subkultúru.
„V online predpremiére bude na divákov čakať animácia Michaely Mihályiovej a Davida Štumpfa o neobvyklom milostnom trojuholníku s veľavravným názvom Sh*t happens,“ povedala Gojdičová s tým, že všetky nominované filmy sú do 20. septembra dostupné online.



Copyright © TASR 2020