4. 9. 2020

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS 


Britský princ Harry a jeho manželka Meghan Markleová podpísali dohodu so spoločnosťou Netflix o výrobe viacerých programov, informovala v stredu na svojej webovej stránke stanica BBC. V niektorých programoch by sa mohli predstaviť i ako účinkujúci.
Viacročná dohoda zahŕňa dokumentárne filmy, dokumentárne seriály, filmy i detské programy.
"Budeme sa sústrediť na tvorbu obsahu, ktorý informuje ale takisto dáva nádej," uviedli Harry a Meghan. Dodali, že výroba inšpiratívnych rodinných programov je pre nich ako čerstvých rodičov dôležitá.
Šéf Netflixu Ted Sarandos povedal, že je "neuveriteľne hrdý" v súvislosti s výberom vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu.
Herečka Meghan Markleová (39), ktorá je rodáčkou z kalifornského Los Angeles, sa za princa Harryho (35) vydala v máji 2018 a o rok neskôr sa im narodil syn Archie. Začiatkom tohto roka manželia oznámili, že plánujú viesť nezávislejší život a financovať si ho sami. Vzdali sa kráľovských povinností a chcú si budovať vlastnú kariéru.
Harry je šiesty v poradí nástupníctva na britský trón. Aj keď sa vzdal povinností v rámci kráľovskej rodiny, zostal mu titul princ a pár si ponechal tituly vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu.

Trestný súd v Hongkongu oslobodil vo štvrtok tamojšieho prodemokratického mediálneho magnáta Jimmyho Laia spod obžaloby zo zastrašovania novinára konkurenčného denníka. Informoval o tom britský denník The Guardian.
Podľa obžaloby podanej vo februári Jimmy Lai, majiteľ denníka Apple Daily, počas spomienkovej udalosti na obete masakru na pekinskom Námestí nebeského pokoja (Tchien-an-men) z júna 1989 údajne v roku 2017 zastrašoval novinára z konkurenčného pročínskeho denníka Oriental Daily News. Podľa sudkyne trestného súdu Mei Čang prokuratúra nepredložila dostatočný dôkaz vo forme videa, na ktorom sa Jimmy Lai reportérovi údajne vyhráža, že mu fyzicky ublíži, informuje hongkonská rozhlasová a televízna stanica RTHK.
Sudkyňa Mei Čang sa tiež vyjadrila, že spomínaný novinár, ktorého identita nebola odhalená, nie je dôveryhodným svedkom, pretože bol súčasťou skupiny, ktorej úlohou bolo sledovať viacero verejne známych osobností vrátane Laia.
Podnikateľ Jimmy Lai (v čínštine Li Č'-jing) bol od vypuknutia veľkých vlaňajších prodemokratických protestov v Hongkongu zatknutý najmenej trikrát, najmä pre obvinenia z podnecovania ľudí na účasť na nezákonných protestoch a ich organizovanie.

Copyright © TASR 2020



Vydavateľstvo Mladá fronta získal v aukcii Andrej Čírtek a jeho spoločnosť PP Partners, a to za čiastku presahujúcu 50 miliónov korún. Čírtek je tlačovým hovorcom podnikateľov Jaroslava a Michala Strnadových.
Jaroslav Strnad viedol niekoľko rokov spory s Františkom savovať, bývalým majiteľom vydavateľstva Mladá fronta. V dôsledku niektorých krokov Strnad ovládol niektorá bývalá Savovova aktíva.
Mladá fronta sa zameriava na vydávanie kníh a časopisov, do jeho portfólia patrí napríklad týždenník Euro

Copyright © ČTK 2020