20. 9. 2020

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA




Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu 20. septembra od 11.00 h. 

Témy: 
Epidemiologická situácia a zavádzanie nových opatrení, sociálne nastavenie štátu. Záchranný balík EK, projekty pre reštart ekonomiky. Hygienické pravidlá na školách, nastavenie učebných osnov, reforma školstva, platy pedagógov.

Hostia:
- Igor Matovič (OĽANO), predseda vlády, predseda strany,
- Maroš Šefčovič, podpredseda EK pre medziinštitucionálne vzťahy a  
  strategický výhľad,
- Branislav Gröhling (SaS), minister školstva, vedy, výskumu a 
  športu,
- Ľubomír Petrák (Smer-SD), podpredseda Výboru NR SR pre 
  vzdelávanie, vedu, mládež a šport.

Moderuje Norbert Dolinský.


O 5 minút 12 vysiela RTVS naživo v nedeľu 20. septembra od 11.55 h na Jednotke.

Hostia: 
- minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR a podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak; 
- predseda poslaneckého klubu v NR SR a predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Témy: 
Boj s pandémiou a zhodnotenie doterajších dopadov koronakrízy a pomoci štátu zamestnancom, podnikateľom či živnostníkom a vývoj na pracovnom trhu. Sociálna situácia na Slovensku a možnosti zvýšenia životnej úrovne ľudí, napr. nastavenie minimálnej mzdy, trinástych dôchodkov a udržateľnosť dôchodkového systému a pripravovaná reforma. Sociálny dialóg a ochrana práv zamestnancov.
Pred koncom diskusie bude zverejnený exkluzívny prieskum agentúry Median SK.

Reláciu moderuje Marek Makara.

V novom Na telo čaká na divákov politický duel medzi dvoma europoslankyňami - Monikou Beňovou (Smer-SD) a Luciou Ďuriš Nicholsonovou (SaS).
Spolu s nimi sa pozrieme na dlhé týždne utajovaný národný plán reforiem, na ktorý majú ísť miliardy z európskych fondov. Vláda si od neho sľubuje reštartovanie nielen slovenskej ekonomiky, ale aj školstva, zdravotníctva či celého sociálneho systému.
Rozoberieme aj septembrovú parlamentnú schôdzu, na ktorej budú poslanci rozhodovať o interrupčnom zákona, ktorý predkladá časť poslancov OĽaNO.
A otázky na obe političky budú od moderátora Michala Kovačiča smerovať aj na témy ako snaha SaS o finančnú odluku cirkví od štátu či nové vládne opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu.
Ponúkneme opäť aj výsledky nového exkluzívneho prieskumu, v ktorom sa agentúra FOCUS pýtala ľudí, či by boli ochotní prispievať na činnosť cirkví zo svojich vlastných peňazí.
Zvučka Na telo sa aj túto nedeľu, 20. septembra 2020, ozve v tradičnom vysielacom čase o 13:00 hod. na obrazovkách TV Markíza.