22. 1. 2014

ANRTS NEWS

ANRTS NEWS

Asociácia nezávislých rozhlasových a televíznych staníc (ANRTS) zvolila staronové vedenie. Členovia asociácie volili svoje vedenie a rozhodovali o členoch na 39. kongrese, ktorý sa konal v utorok 21. januára v Bratislave. Ako dnes agentúru SITA informovala Zuzana Šangalová z asociácie, prezidentkou sa po druhýkrát stala generálna riaditeľka Rádia Expres Eva Babitzová a za viceprezidenta zvolili generálneho riaditeľa Joj Group Františka Borovského.
Podľa Babitzovej ANRTS patrí k efektívne pracujúcim asociáciám reprezentujúcim záujmy svojich členov. "Slobodné médiá totiž patria k najdôležitejším pilierom slobody a demokracie," cituje tlačová správa asociácie staronovú prezidentku.
Pravidelný kongres ANRTS rozhodol ďalej o vylúčení troch členov asociácie. Vylúčil členov: C.S.M. group, s.r.o (Rocková republika), Marián Dokupil - Doko Media (Rádio GooDeeJay, dnes: Šláger rádio), Spinoza, s.r.o. (Radio HIT FM). Členovia na kongrese rozhodli o vymenovaní osemčlennej Rady ANRTS, ktorá bude v novom zložení pôsobiť najbližšie trojročné funkčné obdobie, od januára tohto roka do januára 2017. Členmi Rady ANRTS sú: Eva Babitzová (Rádio Expres), František Borovský (TV Joj), Matthias Settele (TV Markíza), Patrik Ziman (Fun Rádio), Rastislav Lehotský (Rádio SiTy), Róbert Bartoš (Rádio Kiss), Juraj Spuchľák (Rádio Lumen) a Michel Fleischmann (Europa 2).
Asociácia vznikla v decembri 1992 ako Asociácia nezávislých rozhlasových staníc (ANRS) na podporu duálneho vysielania, teda existencie verejnoprávnych aj súkromných rádií a televízií v jednom priestore, trhu. Jej cieľom bolo hľadať spoločné riešenia problémov pri prevádzkovaní rozhlasového vysielania. V roku 1997 po prijatí nových členov zmenila asociácia názov na jeho dnešnú podobu. ANRTS sa počas svojej 21-ročnej existencie "dôsledne a zodpovedne podieľala na vzniku a vývoji legislatívneho a regulačného rámca slovenského mediálneho prostredia," dodala Šangalová s tým, že v súčasnosti združujú 17 rozhlasových vysielateľov a tri televízne stanice.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.