21. 1. 2014

TA 3 NEWS

TA 3 NEWS


Divákov spravodajskej televízie TA3 v minulom roku k obrazovke najviac pritiahla kauza odvolaného trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka, marcová voľba pápeža, júnové povodne, ktoré ohrozovali Európu, úspechy cyklistu Petra Sagana na Tour de France a jesenné voľby do orgánov samosprávnych krajov. TASR o tom informovala televízia TA3.
Všetky spravodajské programy, v ktorých sa Róbert Bezák v televízii objavil, zaznamenali podľa TA3 vysokú sledovanosť. Voľbu pápeža sledovalo v spravodajskej televízii viac ako 1,4 milióna divákov. V júni 2013 v čase povodní, ktoré zasiahli takmer celú Európu i Slovensko, pozeralo spravodajstvo TA3 viac ako 1,3 milióna divákov. Príchod Petra Sagana ako obhajcu zeleného dresu z Tour de France videlo 24. júla naživo na obrazovkách TA3 viac ako milión divákov. Vysielanie spravodajskej televízie počas záverečného volebného víkendu 23. a 24. novembra sledovalo v sobotu viac ako 1,2 milióna divákov a v nedeľu viac ako 1,56 milióna ľudí. Údaje o sledovanosti pochádzajú z elektronického merania televízií formou peoplemetrov.
"Minulý rok naplnili vysielanie televízie TA3 mnohé silné spoločenské i politické témy z domova aj zo zahraničia," hovorí šéfredaktorka TA3 Martina Kyselová. Televízia TA3 vlani vyrobila a odvysielala viac ako 30.000 domácich, zahraničných a športových reportáží. Pri viac ako 6200 výjazdoch do terénu televízne štáby najazdili viac ako pol milióna kilometrov. TA3 absolvovala 80 zahraničných ciest. Informácie priniesla z Vatikánu, Afganistanu, USA, Bruselu, až po Kapverdské ostrovy, Korziku, ostrov Faro, USA alebo Fínsko.

Copyright © TASR 2013