23. 1. 2014

RTVS NEWS

RTVS NEWS

Po senzačnom postupe slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej do finále Australian Open 2014 máme pre všetkých športových a tenisových fanúšikov ďalšiu skvelú správu.
V sobotu ráno o 9.30 SEČ prinesie  verejnoprávna Dvojka po úspešných rokovaniach s vlastníkom licenčných práv v priamom prenose aj finálový duel našej reprezentantky s Číňankou Na Li. Dominika má na dosah historicky prvé víťazstvo slovenského tenistu na turnaji Grand Slam a diváci verejnoprávnej televízie na celom Slovensku budú môcť byť pri tom.
„Nechcem sa vracať do histórie a k rozhodnutiam bývalého manažmentu RTVS, ale nesmie sa zopakovať situácia s olympijským hokejovým turnajom v Soči. Preto sa teším, že naše rozhodnutie zabojovať o získanie práv na vysielanie týchto zápasov nebolo len vyjadrením našej dôvery v Dominikin úspech,  ale aj reflektovaním želaní našich divákov a slovenských športových fanúšikov. Držím Dominike palce a verím, že sa jej podarí získať vysnívaný grandslamový titul,“ povedal k senzačnému úspechu slovenského tenisu generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.
Predzápasové štúdio začína o 9.00, finálový duel komentuje Vladimír Genda a Karina Habšudová. Reprízu semifinálového zápasu odvysiela Dvojka dnes (štvrtok 23.1.) o 13.55.