4. 5. 2018

Zomrel Abi Ofarim

Zomrel Abi Ofarim



Abi Ofarim, ktorý bol v 60. rokoch spoločne so svojou prvou manželkou Esther hviezdou populárnej hudby, zomrel v piatok v Mníchove vo veku 80 rokov.
Informáciu o pokojnom odchode umelca, ktorú priniesol ako prvý spoločenský magazín Bunte, potvrdila pre tlačovú agentúru DPA manažérka syna zosnulého Gila. Práve on bol s bratom Talom, mimochodom tiež hudobníkom, ako aj jeho partnerkou v posledných hodinách života v spoločnosti Abiho Ofarima.
Rodák z izraelského Safadu, vlastným menom Abraham Reichstadt, sa preslávil ako súčasť speváckej a neskôr aj manželskej dvojice Esther & Abi Ofarimovci v 60. rokoch minulého storočia početnými hitmi vrátane nahrávok ako Cinderella Rockefella alebo Morming of my Life z pera slávnych Bee Gees.
Na vrchole umeleckej dráhy sa prominentný pár rozišiel a v roku 1970 v Nemecku rozviedol.
Abi Ofarim, ktorý bol počas slávneho obdobia dvojice nezriedka v tieni exmanželky, sa potom dostal do problémov s alkoholom i drogami, dočasne skončil dokonca za mrežami, aby sa spamätal a vrátil na umeleckú scénu začiatkom 80. rokov. Neskôr sa stal producentom a na 27 rokov dal interpretácii na scéne zbohom, aby sa na ňu vrátil až v roku 2009.
Spevák, ktorý počas dlhoročnej kariéry získal takmer šesť desiatok zlatých platní, vlani vážne ochorel, po zápale pľúc upadol do kómy a navyše sa musel podrobiť i kardiochirurgickému zákroku.

Copyright ©TASR 2018