11. 6. 2020

Slovak Telekom predáva dcérsku spoločnosť Zoznam

Slovak Telekom predáva 
Zoznam má nového majiteľa. Slovak Telekom predáva dcérsku spoločnosť
dcérsku spoločnosť Zoznam

Skupina Slovak Telekom plánuje v najbližších týždňoch zmeniť svoju štruktúru, opustí ju dcérska spoločnosť Zoznam. Skupina chce odpredať celý 100-percentný podiel dcérskej firmy. Zoznam odkúpi priamo jej CEO Martin Mác. Médiá o tom informovala spoločnosť Slovak Telekom vo štvrtok.
Skupina odkúpila Zoznam v roku 2005 v čase postupného rozmachu svojho online obsahu. Bola to jej prvá dcérska spoločnosť v období rozbiehajúceho sa širokopásmového internetu (ADSL). Portál Zoznam.sk mal v tom čase takmer milión unikátnych návštevníkov mesačne.
„Zoznam bol naša prvá úspešná akvizícia v histórii skupiny a priniesla mnohé pozitívne momenty. V tom čase sme ako poskytovateľ internetu hľadali silnú firmu zameranú na profesionálny lokálny obsah i jeho ďalšiu expanziu,“ uviedol výkonný riaditeľ pre Slovensko spoločnosti Slovak Telekom Dušan Švalek.
Dcérsku spoločnosť skupina predáva pre zmenu skladby biznisu. Chce sa sústrediť na viaceré nové technologické výzvy ako masívnu výstavbu optiky či ďalšiu generáciu mobilných sietí. 




Copyright © TASR 2020