10. 6. 2020

TV Markíza a Slovenská sporiteľňa vyzbierali Spolu pre Slovensko krásnu finančnú sumu


TV Markíza a Slovenská sporiteľňa vyzbierali 



Spolu pre Slovensko krásnu finančnú sumu 

Aj vďaka darcovským SMS správam od televíznych divákov a príspevkom Nadácie Markíza a Nadácie Slovenskej sporiteľne poputuje na pomoc ľuďom zasiahnutým koronakrízou celkovo až 126 000 eur.

Televízia Markíza v spolupráci so Slovenskou sporiteľňou pripravili jedinečný benefičný večer s názvom Spolu pre Slovensko, ktorí si diváci mohli vychutnať v nedeľu, 7. júna 2020. Významnou súčasťou večera bola finančná zbierka na podporu dôležitých charitatívnych projektov Nadácie Slovenskej sporiteľne a Nadácie Markíza zameraných na zmiernenie následkov pandémie nového koronavírusu.
Výsledkom tohto výnimočného spojenia je krásna vyzbieraná suma v celkovej výške 126 000 eur. Televízni diváci prostredníctvom darcovských SMS správ prispeli sumou 41 000 eur, Nadácia Markíza a Nadácia Slovenskej sporiteľne venovali zhodne po 40 000 eur a sčítané výhry z jednotlivých súťaží, ktoré prebehli počas večera, tvoria z výslednej sumy 5000 eur. 
"Sme veľmi vďační, že sa na nás Slovenská sporiteľňa a jej nadácia obrátili s myšlienkou na tento výnimočný benefičný event, a ako lídri na televíznom a bankovom trhu sme mohli vo výsledku krásnou sumou podporiť dôležité projekty na pomoc ľuďom zasiahnutým koronakrízou. Naša úprimná vďaka patrí všetkým ľuďom s dobrým srdcom, ktorí prispeli svojimi finančnými darmi," povedala Marianna Trnavská, predsedníčka správnej rady Nadácie Markíza.
"V Nadácii Slovenskej sporiteľne máme nesmiernu radosť, že sa podarilo vyzbierať takú peknú sumu, vďaka ktorej je zabezpečené aj ďalšie fungovanie Krízovej linky pomoci. Považujeme ju v tomto období za nenahraditeľnú pomoc všetkým, ktorých negatívne zasiahla súčasná situácia,“ povedala Barbara Henterová, správkyňa Nadácie Slovenskej sporiteľne.
Celým večerom divákov naživo sprevádzal moderátorský a zároveň aj manželský pár Adela Vinczeová a Viktor Vincze. V štúdiu privítali mnohé známe osobnosti aj popredných odborníkov, súčasťou programu boli zábavné hry, ale tiež príbehy plné silných emócií.
Diváci si v rámci programu mohli vychutnať aj exkluzívne vystúpenie legendy slovenskej hudobnej scény, speváka Richarda Müllera, ktorý v televíznej premiére predstavil svoj nový singel s názvom Anomália.  Svoj veľký hit Spolu divákom v špeciálnom akustickom prevedení zaspieval jeden z najúspešnejších slovenských spevákov Adam Ďurica.
Unikátnosť tohto večera podčiarkli tiež hudobné vystúpenia v naozaj netradičných spojeniach, aké ešte diváci nemali nikdy možnosť vidieť. Hudobný multitalent Marián Čekovský sa predstavil spolu s čerstvou víťazkou SuperStar Barborou Piešovou, speváčka Nela Pocisková vystúpila v sprievode úspešného husľového virtuóza Filipa Jančíka, líder skupiny Desmod Mário "Kuly" Kollár si zaspieval s dnes už bývalou SuperStar Terezou Maškovou, jej predchodkyňa Emma Drobná spojila svoje sily s jazzovou legendou Petrom Lipom, Katka Knechtová vystúpila s Jankom Kuricom zo skupiny Vidiek a svoje spevácke umenie predviedli aj herci Peter Brajerčík a Juraj Loj.