27. 9. 2020

Šeliga podáva podnet na Kotlebu za to, že si v diskusnej relácii odmietol nasadiť rúško

Šeliga podáva podnet na Kotlebu za to, 

že si v diskusnej relácii odmietol nasadiť rúško




Podpredseda Národnej rady SR Juraj Šeliga (Za ľudí) podáva na Mariana Kotlebu (ĽSNS) podnet na Úrad verejného zdravotníctva a Okresný úrad v Bratislave za to, že si v dnešnej diskusnej relácii O 5 minút 12 Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) odmietol nasadiť rúško. Ako napísal vo svojom profile na sociálnej sieti, zvažuje aj podanie trestného oznámenia pre podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy.
„Nerozumiem RTVS, že nepožiadala Mariana Kotlebu, aby opustil nahrávacie štúdio, keďže vedome porušuje nariadenie hlavného hygienika a Úradu verejného zdravia SR a svojím konaním ohrozuje zdravie celého štábu. Azda netreba pripomínať, že práve poslanec za ĽSNS bol pozitívne testovaný na COVID-19," uviedol Šeliga. Považuje to za arogantné a sebecké správanie. „Poslanci majú ísť príkladom. Všetci nosíme rúška v diskusných reláciách, nielen preto, aby sme chránili ľudí okolo nás, ale aj preto, aby sme išli príkladom," ozrejmil podpredseda parlamentu.

©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.