12. 3. 2018

Pavol Rusko ostáva na slobode

Pavol Rusko ostáva na slobode

Exminister hospodárstva a bývalý riaditeľ TV Markíza Pavol R. ostáva zatiaľ na slobode. Okresný súd Bratislava II dnes totiž zamietol návrh prokuratúry na rozšírenie dôvodov jeho väzby. Prokuratúra to navrhovala z obavy možného ovplyvňovania svedkov. Prokurátor podal proti rozhodnutiu súdu sťažnosť, záležitosťou sa tak bude zaoberať odvolací súd.
Podľa Pavla R., ktorý čelí obvineniu z objednávky vraždy, bol dôvodom na návrh prokuratúry fakt, že sa k prípadu vyjadroval v médiách. To mu súd dnes zakázal. "Aj keď si myslím, že moje právo brániť sa je zaručené ústavou, počkám na právoplatný rozsudok a keď mi to umožní tento rozsudok, tak sa k celej záležitosti vyjadrím," povedal po pojednávaní novinárom. Okresný súd Bratislava II už v októbri minulého roku rozhodol o väzobnom stíhaní Pavla R.. Krajský súd v Bratislave ho však v novembri nariadil prepustiť.
Polícia bývalého ministra hospodárstva a podnikateľa Pavla R. zadržala v pondelok 23. októbra 2017 v súvislosti s obvinením z objednávky vraždy. Vyšetrovatelia v tomto prípade už vypočuli spoluobvinených v tejto kauze, konkrétne Mikuláša Č., Miloša K. aj Róberta L. Všetci traja spoluobvinení v tomto prípade sú buď vo výkone trestu, alebo väzby, pričom sú spájaní s pôsobením v zločineckých skupinách. Pred vyšetrovateľom v tomto prípade vypovedali tiež napríklad bývalá manželka Pavla R. Viera, asistentka expremiéra Vladimíra Mečiara Anna Nagyová, Ján Kán, podnikateľ Marián Kočner, šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik a ďalšie osoby.
Bývalý šéf TV Markíza Pavol R. je podozrivý z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Prípad rieši Národná kriminálna agentúra, podľa medializovaných informácií boli podnetom informácie od Mikuláša Č., ktorý si odpykáva doživotný trest. Pavol R. obvinenia odmieta.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr