7. 2. 2020

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká internetová spoločnosť Twitter prevádzkujúca rovnomennú mikroblogovaciu sieť za štvrtý kvartál vykázala čistý zisk v objeme 119 mil. USD. Išlo však o pokles v porovnaní so ziskom 255 mil. USD v rovnakom období predchádzajúceho roka. Čistý zisk technologickej spoločnosti na akciu bol za štvrtý kvartál v sume 15 centov. Po úprave o jednorazové položky firma vykázala zisk na úrovni 17 centov na akciu. Tržby firmy Twitter v štvrtom kvartáli medziročne posilnili o 11 percent na 1,01 mld. USD. Počet každodenných užívateľov mikroblogovacej siete sa počas októbra až decembra zvýšil na 152 mil. z úrovne 145 mil. v predošlom štvrťroku. Za celý minulý rok Twitter dosiahol čistý zisk 1,47 mld. USD pri tržbách 3,46 mld. USD.



©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.




Kremeľ začal pre obavy z koronavírusu kontrolovať telesnú teplotu činiteľov a novinárov, ktorí sa zúčastňujú na podujatiach zahŕňajúcich ruského prezidenta Vladimira Putina.
"Ide o preventívne opatrenie," uviedol pre tlačovú agentúru RIA Novosti hovorca prezidenta Dmitrij Peskov po tom, ako novinári vo štvrtok popoludní prešli v Kremli danou kontrolou.
Peskov dodal, že preverení budú všetci účastníci stretnutí, na ktorých bude prítomný 67-ročný ruský líder.
Pred začiatkom zasadania Štátnej rady - oficiálneho poradného orgánu - v Kremli zmerali teplotu všetkým novinárom, pričom každému bol umožnený vstup.
Príslušní predstavitelia potvrdili, že predmetné opatrenie sa zaviedlo s cieľom zamedziť šíreniu nového koronavírusu v krajine.
Rusko, ktoré má 4000 kilometrov dlhú hranicu s Čínou, dosiaľ zaznamenalo dva prípady koronavírusu - obaja pacienti sú čínski občania a liečia sa v nemocniciach na Sibíri.
Rusko uzatvorilo svoje pozemné hranice s Čínou a zaviedlo množstvo ďalších opatrení zacielených na zastavenie šírenia tejto choroby.
Posledné preventívne opatrenie nie je podľa tlačovej agentúry AFP prekvapujúce, keďže Putin si je mimoriadne vedomý rizík pre svoje zdravie. Ruský líder si vlani na oficiálnu večeru na summite skupiny G20 v Japonsku zobral vlastný pohár, čo vyvolalo na sociálnych sieťach vlnu žartov o tom, že líder trpí paranojou.
Na videozázname je vidno, ako Putin, ktorý je pri moci dve desaťročia, pije z bieleho termopohára, zatiaľ čo ostatní lídri pijú zo štandardných pohárov na víno.


Copyright © TASR 2020