5. 10. 2020

MEDIA NEWS

 MEDIA NEWS

 

Druhý najväčší prevádzkovateľ siete kín na svete, britská spoločnosť Cineworld, zatvára všetky svoje kiná vo Veľkej Británii a USA. Rozhodnutie, ktoré firma naznačila počas víkendu a formálne oznámila v pondelok, môže mať priamy dopad na zhruba 45-tisíc zamestnancov.Cineworld k radikálnemu kroku prinútili obmedzenia súvisiace s pandémiou koronavírusu. Tie viedli k zatvoreniu kín a odkladu viacerých dlho očakávaných filmových premiér vrátane nového filmu o agentovi 007 Jamesovi Bondovi. Jeho uvedenie producenti minulý týždeň opäť posunuli, tentoraz na apríl budúceho roka. Pôvodne mal ísť do distribúcie už tento rok v apríli.Spoločnosť Cineworld za prvý polrok tohto roka vykázala stratu 1,6 mld. USD po zisku 139,7 mil. USD v rovnakom období vlaňajška. Tržby sa počas januára a júna prepadli na 712,4 mil. USD z úrovne 2,15 mld. USD.

©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

 


 
Britská kráľovná Alžbeta II. v pondelok vyjadrila podporu tradičným médiám, ktoré podľa nej vykonávajú dôležitú verejnú službu, obzvlášť počas súčasnej pandémie nového koronavírusu.
Ako si všíma agentúra Reuters, išlo o nezvyčajné ocenenie zo strany 94-ročnej panovníčky v čase, keď sú novinári mainstreamových médií opakovane očierňovaní a obviňovaní zo šírenia falošných správ. S takýmito obvineniami prichádzajú aj niektorí svetoví lídri vrátane amerického prezidenta Donalda Trumpa.
"Pandémia COVID-19 opäť raz dokázala, akú dôležitú verejnú službu poskytujú uznávané spravodajské médiá, a to na celoštátnej aj regionálnej úrovni," uviedla Alžbeta II. v posolstve určenom členom asociácie britských spravodajských médií.
"Keď sa náš svet dramaticky mení, je nevyhnutné mať dôveryhodné a spoľahlivé zdroje informácií, najmä v čase, keď o našu pozornosť súperí toľko zdrojov," napísala kráľovná, ktorá sa spravidla nevyjadruje k politickým ani iným kontroverzným témam.
Vplyv sociálnych sietí na demokraciu, a najmä množstvo dezinformácií, ktoré kolujú medzi ich užívateľmi, sú v súčasnosti predmetom búrlivých diskusií v USA aj ďalších západných krajinách.

 

Copyright © TASR 2020