20. 4. 2020

SuperStar s rekordnou sledovanosťou za posledné tri ročníky


SuperStar s rekordnou sledovanosťou 

za posledné tri ročníky

V nedeľu sa vynikajúco darilo tiež večerným spravodajským reláciám televízie Markíza, ako aj popoludňajšej politickej talkšou Na telo.

Celosvetovo najúspešnejšia spevácka súťaž SuperStar v nedeľu, 19. apríla 2020, na obrazovkách televízie Markíza opäť prekonávala rekordy, tentoraz dokonca niekoľkoročné. V oboch hlavných cieľových skupinách sa zároveň stala najsledovanejším nespravodajským programom celého uplynulého týždňa, a to v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.
Druhá časť napínavého SuperVýberu, ktorá sa odohrávala v drsných podmienkach vo vojenskom bunkri Drnov neďaleko Prahy, dosiahla v strategickej cieľovej skupine 12-54 doposiaľ rekordný rating 14,3 % a rovnako aj trhový podiel 32,7 %, pričom sa stala najsledovanejším programom dňa v rámci celého trhu. Medzitýždenne si obľúbená šou z hľadiska ratingu polepšila o 1,3 percentného bodu a trhový podiel jej narástol o 3,9 percentného bodu.
SuperStar v čase vysielania suverénne porazila konkurenčné programy, film Miliardové výkupné zaznamenal na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine výrazne nižší trhový podiel 18,2 % a snímka 54 hodín na Jednotke RTVS podiel na trhu 6,4 %. Desiata epizóda SuperStar pritiahla k obrazovkám Markízy rekordných 634-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, v porovnaní s minulotýždňovou epizódou ide o nárast o 68-tisíc divákov.
Divácky úspech včerajšej SuperStar bol naozaj mimoriadny, v oboch hlavných cieľových skupinách totiž išlo o doposiaľ vôbec najsledovanejšiu epizódu za posledné tri ročníky, teda od roku 2015.
Ďalšie tri priečky v nedeľnom rebríčku sledovanosti patrili večerným spravodajským reláciám Počasie (rating 14,3 % / share 33,3 % v CS 12-54), Televízne noviny (rating 13,0 % / share 31,4 % v CS 12-54) a Športové noviny (rating 11,8 % / share 27,3 % v CS 12-54). Aktuálna predpoveď počasia sa stala najsledovanejším programom na trhu v širšej cieľovej skupine 12+, pozrelo si ju celkovo 771-tisíc divákov.
Jednoznačne najsledovanejšou politickou diskusiou uplynulého týždňa sa v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 stala relácia Na telo. Včerajšie vydanie, v ktorom moderátor Michal Kovačič privítal ministra obrany Jaroslava Naďa, ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka a predsedu zahraničného výboru NR SR Juraja Blanára, dosiahlo skvelý rating 7,4 % a trhový podiel 23,1 %. Zaujímavú debatu o témach, ktoré aktuálne hýbu Slovenskom, a výsledky vôbec prvého povolebného prieskumu preferencií si nenechalo ujsť 456-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA